Niklas Nippet  Pettersson

2020 

 

 

 

 

 

 

    30/12      2020 Blev ju inte riktigt ett år som man önskat sig!

Året började med att Svemo strulade bort mitt start nr #156 som jag haft i 18år! Svemo erkände inte att de gjort fel eller att deras bokninssystem TA inte är helt 100...

Säsongen började i Spanien med grym träning och flera läger, drog sedan vidare till Belgien/Holland där jag skulle träna i en dryg månad. Då slog Corona till på riktigt, alla blev utkastade från campingen även fast vi betalt för en månad. Danmark meddelade att det skulle stänga gränserna och vi hade 24 timmar på oss att ta oss till Sverige med våra ekipage, vi hann över gränsen med 45 minuters marginal.

Väl hemma igen så var alla crossbanor stängda för icke medlemmar, men min hemmabana var stängd även för oss medlemmar.. Det kändes ganska hopplöst att få till körtimmar, men löste det med att bli medlem i en annan klubb....

Svemo velade fram och tillbaka med hur säsongen skulle bli, tävling efter tävling ställdes in.Varför inte ställa in hela tävlingssäsongen med en gång så att alla slapp denna ovisshet och den ökade skaderisken då inte alla har haft samma förutsättningar att träna.

Det blev 2 deltävlingar i SMsolo motocross MX1:

BMK Uddevalla totalt 13:e

Vissefjärda  totalt 21:a

Blev totalt 15:e i sammanställingen för 2020 SMsolo MX1

I brist på tävlingar provade jag även på att köra SMsolo i backe, en helt ny grej, kul även om jag körde på en oginalcrosshoj och inte hade så stor chans mot de andra monsterhojarna. Startade och tog mig i mål i alla 3 deltävlingarna, två deltävlingar i Ånnaboda och en i Skutskär. 

Blev totalt 8:a i sammnaställningen för 2020 SMsolo backe.

GGN blev också av, om än en konstig tävling utan alla som brukar stå och hejja på.

Blev 7:e senior och 26:e totalt.

Har även varit med Tidningen Bike som testförare av WPs nya cartridgesystem, det var lärorikt.

 

 

 

13/1      God fortsättning på det nya året!

       Hoppas på ett skadefritt år med nya utmaningar och möjligheter. Hoppas vi ses där ute.

 

       

 

 

 

 

 

2019

 

 

 

30/11-1/12   Novemberkåsan i Eskilstuna!!

Så var det dags, Kåsan hade blivit flyttad så den gick 2v senare än det var sagt ifrån början. Det hade regnat oavbrutet den senaste månaden... Två dagar innan Kåsan, kom kylan och snön. Banan var dragen genom djupa kärr som delvis gick igenom tät snårig, stenig skog och över ängar som var typ bottenlösa sjöar. Det var kallt ner mot -10 på kvällen/natten, vattnet förvandlades till issörja. JAG KLARADE DET!! Jag tävlade aktivt i ca 11timmar och 18minuter, med alla transportsträckor blev det ca 15 timmar! Vill tacka mitt crew som bestog av Pappa, Mamma, Syrran, Johanna, Haga, Thomas och Emil, ni var  ovärdeliga, utan er hade jag inte kunnat genomföra tävlingen för det är väldigt mkt runt omkring som måste funka. Och tack till alla ute på sträckorna som hejjade på och hjälpte till där det behövdes. Lägger ut lite bilder som får tala för sig själv.  Nästa år går Kåsan i Gävle...

Såhär såg det ut dagen före tävlingen

 

Årets outfit på kåsahojen

Besiktning.                                     Parkfarme

Start 9.44                                                      Hann inte byta kläder, det var bara att torka av

Äta och pepp av Emil                                 Start av nattetappen.

Mycket folk som trotsade kylan.                   Äta vid varje depåstopp.

Målgång, tror det var vid 3-4tiden på morgonen.   Jag o min ryggsäcksåkare Thomas.

 

25/11     Lägger GGN bakom mig och blickar framåt.

 Men först en resume från GGN. Uppladdningen inför tävlingen var bra. Tog båten över på fredag morgon, besiktade in hojen, kollade vattennivån i Hästskon. Motionärerna åkte och banan såg riktigt fin ut. Tyvärr så regnade det en hel del under natten och morgonen. Jag hade plats i första startled, gjorde en bra start och kom iväg som 20-30. Tyvärr pajjade brillorna i starten så jag var tvungen att gå in i depå på första varvet, mitt crew hade inte hunnit tillbaka till depån från starten så jag fick leta fram nya brillor själv, det tog längre tid än det borde ha gjort, men jag hade avklarat mitt första depåstopp. Ut på banan igen och full fart framåt. Jag låg och pendlade mellan 30-19 plats. När jag gick ut på mitt 6:e varv låg jag på 19:e plats, jag visste att flera inte hade gjort sitt andra stopp, så jag skulle kunna klättra några placeringar och jag hade gott om krafter kvar. Vid omkörning av en varvad gick han åt sidan och råkade köra ut en stor sten på kalkhällen och jag gick omkull hårt, slog i knät rejält vilket resulterade i att jag inte kunde fullfölja tävlingen och bröt. Trots detta elände placerade jag mig som 37:a i min klass och 95:a totalt i GGN-19. Nog om detta, knät fick vila, jag var även in och gjorde en rtg. Har nu laddat inför Novemberkåsan som går i Eskilstuna, åk gärna dit och stötta mig, behöver allt stöd och hjälp jag kan få. Jag har startnr 131 och startar 9.44 på lördag 30/11.

Förberedelser för ett skitigt GGN-19

 Inför starten...                                                Som det käns...

12-13/10     Rättvik Boda Läger.

Göta MS har haft ett välbesökt crossläger på banan i Rättvik Boda som avslutning på 2019's crossäsong. Jag var där som tränare och hade själv möjlighet att delta i träningen. Det hade regnar en hel del och banan var nyslätad men mycket sörjig till en början, banan torkade liksom inte upp utan vi körde bort slasket med hojarna. Jag hade enduropåsen med mig så att jag kunde köra in mig på den, det hann bli några timmar. Lördagen började kyligt innan solen nått upp över trädtopparna, banan började torka upp och blev bara bättre och bättre. Vi körde startträningar och 35-40min heat, det rullade på riktigt bra. Nu laddar jag för GGN.

 

27/4      Östra lagserien Strängnäs.

Alla visste att det inte kommit en droppe regn på flera veckor och ändå hade de inte preparerat och vattnat banan ordentligt. Endligt dem själva så hade de vattnat sedan onsdagen men när vi kom på fredagen så var den snustorr och de började vattna med traktor och tank. Banan dammade stundtals så att det var svårt att se. Tyckte träningen gick väldigt långsamt men jag hade 5:e tid. Jag valde att köra heat 1 och 3 så att reserven fick åka och att jag fick vila min tumme. Första heatet gick ganska bra förutom att vänsterhanden somnade och jag var tvungen och slå av på takten lite, jag kom i mål som 9:a. Gjorde en bra start i 3:e heatet och låg hyfsat långt fram, handen somnade igen, valde att slå av lite på farten utan att tappa någon placering. Jag hade en lagkamrat (Emil) bakom mig som var hårt uppvaktad av en annan åkare som efter några varv kom om Emil, men då ställde jag upp för laget och bromsade ner farten så att Emil kunde köra om både mig och den andra föraren, jag låg bakom Emil som en bodyguard. Jag kom in som 10:a, laget slutade på en 5:e plats.

 

 

 

20-21/4       SM Saxtorp.

SM i Saxtorp blev den första tävlingen i Sverige efter min svåra knäskada februari förra året och tumskadan jag ådrog mig 8v innan SM i Saxtorp. 1,5 v innan Saxtorp plockade jag ut spikarna som höll tummen på plats, läkaren upplyste mig om att jag borde ta det lugnt med tummen då jag behövde få tillbaka rörligheten och musklerna i tummen (mao inte köra hoj), sagt och gjort jag väntade 2 dagar innan jag byggde upp en liten bana med kurvor och hopp på tomten, lånade pappas 300 tvåtakt och provkörde, flög ner till Belgien dagen efter för att prova tummen ytterligare. Vips så stog jag på Lommel och skulle köra. Jag kunde inte köra mer än 15 min innan tummen gjorde sig påmind. Från nästan 15 min till 2x30 på 1,5 v. Målet jag hade med SM i Saxtorp var att kvala in då jag visste att det skulle bli ett riktigt tufft kval för alla, inte bara för mig och min tumme. Träningen/kvalet kändes ok men jag hade inte farten. Fick köra sista chansen där jag tog holeshot och ledde länge, blev omkörd när det var typ 3varv kvar, hade ont i tummen så ville inte äventyra något så försökte inte försvara ledningen. I lördagens heat fick jag en helt ok start med tanke på det startspåret jag hade men tappade några platser, tummen började kännas och jag svängde av, trodde att halva heatet återstog men det visade sig att det var sista varvet så tappade från 17-33. Banan var riktigt tuff och slagig precis så som jag visste att min tumme inte skulle klara av, så på söndagen valde jag att bryta tävlingen i 2:a heatet då tummen gjorde för ont och då det blev  farligt istället.

Men men I'll be back!

 

 

9-10/2        Spanska Mästerskapen i Albaida.

Kom till banan kvällen innan, det pirrade lite i magen, gick banan innan vi åkte till hotellet. Besiktade in hojarna på morgonen. Vid kl13 var det dags för min träning, det hade redan börjat damma!! Det rullade på och jag kom in på en 13e tid vilket jag var hyfst nöjd med då jag är dålig på tidskval. I heatet för plats på grind gjorde jag en dålig start eftersom jag aldrig har startat på galler tidigare. Knep några stycken i första böj och låg länge på en 12e plats. Låg och naggade bakskärmen på de som låg framför, tills en som jag låg och krigade med brevid tappade balansen och körde ner mig i ett spårigt parti. Upp igen på en 15e plats, med en hyfsat sned bike i styret missade jag typ alla spår och kunde inte dubbla i wavesen så slutade på15e plats. Fick vara nöjd med det då det är ungefär samma som förra året INNAN skadan. Final 1, gjorde en bättre start, på 4e varvet började de blåflagga mig! Varför är det ingen som vet, körde på och låg som 13 nästan hela heatet och slutade där. Final 2, gjorde en ännu bättre start och varvade som 11, låg och krigade med dem jag hann upp, men eftersom banan inte bjöd på några omkörningsmöjligheter så var det svårt att komma om. Banan var extremt stalpig med typ trottoarkantsstalp varvet runt, vilket tog hårt på mina händer! Så efter 27 körda minuter beslutade jag mig för att bryta heatet då jag inte ville förstöra mina händer totalt och offra 1veckas träning för ett heat!

Nästa Mästerskap är i Talavera 23-24/2 men ska försöka hitta någon mer tävling innan dess!

 

 

 

7/2       Hämtning.

Skulle hämta Pappa och min mek Peter "Haga" Haglund, men pappa var sjuk och fick inte komma ner och smitta mig. När vi kom hem från flygplatsen så högg Haga in och kollade igenom växellådorna som jag hade tyckt krånglat lite. Den ena lådan fixade han direkt, den andra kunde vi inte konstatera något fel på så vi beslutade att ta den som reservdelscykel på tävlingen.

 

3/2       Äntligen var det dags.

Med blandadade känslor har jag sett fram mot denna dag. Madrids Mästerskap, min första tävling sedan skadan för nära på ett år sedan. Vägen tillbaka har varit lång och tuff, man vet ju inte var man står i jämförelse med hur bra man var innan olyckan hände.

Banan var nyfixad och det låg typ små lerbollar över hela banan, det kändes som att köra på rullgrus på asfalt, när man bromsade så rullade man bara uppepå. Jag klämde till med 2:a bästa tid i tidsträningen. I första heatet var det mycket nerver och jag var inte riktigt med över grinden då de släppte den på tok för snabbt, kom iväg som typ 5a på rakan. I första böj krashade en kille framför mig och när jag vek åt sidan kom en kille bakifrån och körde ner mig och sig själv...Upp igen och jaga på, det blev många omkörningar, från att varit bland de sista, upp till en 4e plats. I andra heatet var jag vassast i starten och var först till första böj men det rullade på lite för mycket och jag missade innerspåret slutade som 4a även i detta heat. Blev totalt 1 i MX1, vilket jag inte trodde skulle vara möjligt efter 2 knäoperationer och varit borta från körnig i nästan ett år.

Laddar om för Spanska Mästerskapen i Albaida nästa vecka nu. Får förstärkning av Pappa och meken Peter "Haga" Haglund då.

 

 

 

8/1       Mot Spanien igen.

Ja nu var det dags igen, tänk att man alltid har en massa prylar med sig...

 

5/1       Cross och Enduro.

Nu när jag varit hemma så har jag hunnit med att köra dubbat, både lite cross (Avesta) och enduro (S1). Jag har även hunnit med att testa mina specialtillverkade knäskydd och de känns bra.

 

 

2018

 

   24/12      God Jul och Gott Nytt År!

Nu har jag varit igång och tränat (på hoj) i några veckor och jag börjar komma in i mitt gamla jag igen. Spanien levererar, bra väder och många timmar på hojen och på gymet. Knät känns bättre och bättre och börjar bli riktigt stabilt. Planerna är att vara tip top till första SM. Är just nu hemma i Sverige och firar jul och nyår, åker lite längdskidor, sen bär det av ner till Spanien igen.

Stort TACK till alla som stöttat mig, hoppas ni hänger med ännu ett ett år och hoppas att jag får se er på banorna 2019.

 

Lite skidåkning på Branäsberget.

Måste ju lufta skotern lite och kolla in naturen...

 

   17/11      Äntligen, mot Spanien!

 

 

Knökfullt!

 

 

    17/7       Tystnaden som uppstår!

Hej på er! Tyvärr gick inte denna säsong riktigt som planerat, därav tystnaden på sidan. Jag startade försäsongsträningen nere i Spanien i början av december, allt flöt på bra (riktigt bra!) fram till mitten av februari... kraschade lindrigt (trodde jag, men de som såg olyckan sa något helt annat) i ett tävlingsheat, var öm i knät och bröt heatet men bet ihop till nästa finalheat... det gick sådär, tog starten men hade för ont för att fullfölja.  

Med hjälp från tränare och mekaniker så var jag snart på en privat klinik i Madrid. Det blev SOS-transport till Sverige och IFK-kliniken en vecka senare.  Väl i Sverige visade det sig ...ledband av, korsband av, menisken skadad, lösa benbitar i knät, skenbenet sprucket mm.

Knät tömdes på blod och sedan fick jag vänta någon vecka tills svullnaden hade lagt sig lite innan det var dags för den första operationen, då man lagade ledbandet och rensade upp i knät. Jag fick en orthos till knät/benet där man succesivt ökade gradantalet på knävinkeln. Det blev någta vändor till kliniken i Göteborg (varannan vecka) för att få den bästa rehaben och konsultation med läkaren som opererade mig.

Jag har haft svårt att hålla mig från hojen, har spenderat min ftitid med att träna andra. Jag blev så pass bra i knät att jag har testat att köra lite hoj.

Kriteriet för att få göra den andra operationen var att kuna cykla och böja benet minst110 grader!

Nu är den sista operationen gjord (även den på IFK-kliniken), nu väntar tuffa tider med stenhård rehab hemma och i Göteborg. Oklart när jag sitter på hojen igen men börjar förhoppningsvis rulla igen till hösten!

Tack alla ni som stöttat mig i denna motgång, nu vänder den!

 

 

       1/1      Gott Nytt År!

   

Jag vill tacka alla samarbetspartners och suporters (ingen nämnd ingen glömd) för all hjälp och stöd under 2K17 och hoppas på ett mycket grymmare 2K18. 

 

 

 

 

  

2017

 

 

     24/12     GOD HJUL

 

11-12/11     Novemberkåsan.

Tänk att ett litet gruskorn skulle förstöra hela min satsning. Jag var grymt bra förberedd och hade ett toppenteam runt mig. Pappa, mamma, Haga, Emil och Sanna hjälpte och servade mig vid alla depåstopp. Depåstoppen var i högst 8 min om allt flöt på, då skulle man hinna tanka, äta, byta kläder/stövlar/handskar/hjälm/glasögon mm. Thomas höll koll på alla starttider och var följeåkare till/från start/mål. Syrran, Jasse, Kim, Sara och Totto var ute i geggan och hejade på och visade på var det var lämpligast att ta sig fram. Jag har nog aldrig varit med om en sån grisig tävling, det hade regnat i flera veckor och självklart regnade det även under tävlingen. Det var det många andra som var ute i skogarna och hejade fram mig, och jag kan säga att det behövdes i lervällingen. I största hemlighet hade jag stripat hojen i rosa/rosa bandet, det för att mamma och många med henne drabbats av bröstcancer och jag kände att det var viktigt. Hade blivit intervjuvad ang min rosabandet stripning.

Jag rullade av startrampen 9.30 på lördagsmorgonen, med lite nervositet i kroppen på hur allt skulle gå så var jag sjukt taggad. Under dagsetappen skulle vi avverka 4 specialsträckor. Första sträckan var en av de lite längre, även en av dem som jag tyckte var lättast. Jag hade redan från starten  på sträckan en grymt bra känsla i kroppen, man blev även dubbelt så taggad när man såg alla åskädare som tagit sig ut i skogarna i skitvädret. Jag hann slå en tanke att jag fick grus i ena ögat, men inget jag tänkte mer på utan fokuserade på att köra vidare. Andra sträckan var den den lerigaste men den kortaste. Tredje sträckan var den längsta. Fjärde sträckan var den stenigaste och svåraste av dem alla och jag fick kämpa hårdast med den. Känslan som jag hade på första sträckan hängde i sig hela dagsetappen vilket resulterade i en totalt 19:e plats, 6:e junior vilket jag var väldigt nöjd med. 

Vid 17 drog tävlingen igång på allvar, det var dags för nattetapperna. Alla fyra dagssträckor skulle nu köras två gånger plus sträcka 1 och 3 ytterligare en gång, med andra ord dubbelt så många sträckor plus två till skulle köras i mörker med ledlampor på hjälm och hoj. Allt rullade på till slutet på tredjesträckan. När jag hade gått över mållinjen och skulle starta hojen igen ville batteriet inte tända till. Både Thomas och jag försökte vara snabbtänkta i stressen som uppkom, vi beslutade oss för att koppla bort hojlampan, vilket bidrog till att hojen fick hela delen av laddningen. Måste säga att åskådarna som stog i skogen var helt fantastiska, vilken känsla att se alla så runt eldar, hoppandes och skrikandes på mig.

På specialsträcka 4 under natten (av 10 nattsräckor) kände jag att ögat började irritera riktigt ordentligt (ögat jag fick grus i på första dagssträckan) Irritationen startade redan under inledningen av sträckan. Jag tog av mig glasögonen för att försöka se något, glasögonen immade igen och ögat rann, märkte att jag bara kunde se på höger öga. Allt blev väldigt mycket svårare, det kändes omöjligt, jag fick nästan stanna var 50:e meter och gnugga till lite syn på linsen, men ju mer jag gnuggade desto värre blev det. När jag kom in till servicen sa jag direkt till mitt team att detta inte skulle funka längre. Jag kände att det skulle vara livsfarligt att bege sig ut i skogen igen när det var bäcksvart och med syn bara på ett öga. Så jag tog beslutet att kasta in handduken och säga nej till mer körning för att inte riskera att något ännu mera allvarligt skulle hända mig eller min hoj. Väldigt tråkigt att att avsluta min första Kåsa på detta sätt, jag kände mig pigg i både kropp och knopp.

Det visade sig senare på akuten att jag hade skrapat linsen i ögat rätt rejält och det var därför jag inte kunde se något.

Vill tacka alla för den hjälp jag fått både i och utanför spåret, utan er hade detta inte varit möjligt. Det kommer flera Kåsor och detta är verkligen något jag vill göra om. Minnen för livet liksom. Tror Kåsan går i Vimmerby nästa år...Ses vi där?

 

                   

 

 

                   

 

                    

 

 

                   

 

                    

 

 

 

 

     1/11       Inför Kåsan.

Har fått reda på mitt startnummer #64.

 

 

    28/10      Gotland Grand National.

Så var det dags för årets upplaga av GGN. Detta år bestod banan av vatten och ännu mera vatten och en gnutta kalksten. Senaste veckorna hade det regnat massor och det blev ett mudrace utan dess like. Vi kom till Gotland på fredagen vid lunchtid, åkte direkt till tävlingsplatsen, anmälde och besiktade så att allt var klart till lördagens tävling. Åkte ner till starten i god tid. Starten gick 12.15, var ut som 25:a i starten, varvade som 40:e på första varvet. Satt redigt fast i lera 3ggr på första varvet, där av den dåliga placeringen vid första varvningen. Det kändes som om farten och åkkänslan kom mer och mer under tävlingens gång. På tredje varvet körde jag ca 3 minuter snabbare än på andra varvet. Slutade på en 22:a plats totalt och 10:e plats i  juniorklassen. Inget resultat som jag är jättenöjd med. 

Det är bara att kämpa vidare, om 1,5 vecka står jag på startlinjen till Novemberkåsan som i år går på hemmaplan. Jag är redan sjukt taggad.

 

Hästskon (fredag)                                               Hästskon (fredag)

Inför start plastsäck på                           Lerig tankslinga/depå


Allhage myr

Hästskon                                                  Hästskon

                                                                 

 

    10/10      MC-Kort!!

Blev lite sugen på att köra Kåsan nu när den ska gå i Enköping men då måste man ju ha MC-kort! Ja, ja det var väl bara att försöka fixa det. Sökte med ljus och lykta efter en körskola som inte sa att det var OMÖJLIGT att göra det på så kort tid och att jag var välkommen tillbaka till våren... Fick napp på en i Västerås. Gjorde Risk 2, Risk 1, en körlektion, skrev, skrev om, en körlektion och slutligen uppkörning på en och en halv vecka. 

 

 

7/10     Hard Enduro Lidköping.

Eftersom Svemo velade fam och tillbaka med datumet för årets lag-SM och till slut la tävlingen på samma dag som den stora tävlingen Hard Enduro i Lidköping, så beslutade vårat lag att avstå från tävlingen då förare anmält sig till Hard Enduro långt tidigare. Så det blev en spontanare ner till Lidköping. Hard Endurotävlingen gick på en flygplats i Lidköping. Banan gick på varierande underlag, asfalt, grus men mestadels på gräs, de hade även byggt upp några extremhinder (stockar, diken, däck, lastbilsflak mm).  I starten blev jag lite utträngd och gled ut på asfalt med grus på, men kom iväg som typ 5:a efter det som hände i starten. Jag körde upp mig till 3:a. När vi gick in för varvning så gjorde ledaren en miss in i ett extremhinder och 2:an låg i samma spår så jag var nästan om båda men de täppte igen luckan. Mot nästa hinder var vi nästan 3 i bredd när jag gick omkull och strulade till det och tappade ner till typ 10:a, sen började den långa vägen att jaga placeringar. Låg på en 7:e plats när föraren framför fick soppatorsk. Jag slutade på en 6:e plats.

 

 

 

23/9     SM-final i Finspång.

Hade laddat som bara den inför denna tävling. Här får endast de 40 bästa i SM vara med så några kval behövdes inte. Träningen gick riktigt bra och det flöt på, satte en bra tid och var ganska nöjd. I första finalen var jag hyfsat med i starten, körde upp mig till 8:a och låg och fightades med 7:an i hela heatet men lyckades inte komma om. Laddade om till final nr 2 där jag gjorde en riktigt bra start och låg bra till tills jag fick framhjulssläpp i en inbromsning och tappade balansen och stöp i backen. Var upp igen och försökte köra vidare men pga att lösa delar hängde från hojen så var jag tvungen att bryta, det var riktigt tråkigt men så är det.

 

 

10/9     Serien i Katrineholm.

Regnet hade öst ner hela natten och banan var riktigt blöt men vad gör väl det när det är cross vi håller på med!? Träningen kändes bra fram till att min växelspak gick sönder men efter lite mekande och lånande av delar från reservbiken så var hojen fixad. I första heatet var jag inte med riktigt i starten, jag hamnade bakom någon som körde riktigt långsamt och jag tappade balansen och tippade (lite pinsamt faktiskt). Var upp som näst sist, sen bar det av, omkörning på omkörning, det kändes nästan som om jag körde sicksack mellan de andra förarna. Körde upp mig till en 5:e plats! Vi vann det första heatet! I det andra heaten var jag med bättre i starterna. Efter händelserika heat och bra lagarbete gick jag i mål som 5:a i andra heatet samt 2:a i det sista (med en sekund snabbare varvtid än den näst snabbaste föraren). Göta vann alla tre heat och vann därmed dagens tävling. Göta vann hela serien!!

 

 

 

 9/9      Carla Memorial Race.

Ett race som man inte får missa, ett race för att hedra minnet av Håkan Carla Carlqvist. Banan och föret var perfekt. Träningen kändes bra och rullade på med bra fart. I första heatet var jag ut som 3:a på startrakan men 1:an bromsade för sent och tryckte ut 2:an så jag slank förbi. Efter något varv fick jag framhjulssläpp och tappade några förare, kom iväg igen som 9:a. Efter en sjuk uppkörning körde jag i mål som 3:a. I andra heatet var jag ut som 3:a, körde om 2:an, åkte på ett framhjulssläpp igen och tappade ner till 3:e platsen igen. Efter mycket hård körning för att komma ikapp igen gick jag ut på sista varvet precis bakom 2:an. Sista kurvan före mål gjorde jag en do-or-die men gick tyvärr omkull igen. Körde imål som 3:a med med visslingar och applåder från en massiv skara motocrossentusiaster.                  

 

 

 26-27/8     SM i Västerås.

Västerås SM avklarad och nästan hel, JIPPIE.  Träning och tidskval gick lite bättre än vad det brukar (har ju lite svårt att få upp tempot då). Kvalade in som 13:e totalt.  Heat1: Var lite seg från grinden men kom runt startkurvan hyfsat och låg på en 10:e plats när jag efter något varv missade ett spår i rytmsektionen och gick omkull rätt hårt. Mörbultad och lite ont i huvudet slutade heatet där (tävlingsläkaren kollade mig).  Dag 2: Testade att köra lite på träningen och det kändes OK så jag bestämde mig för att köra.  Heat 2: Var lite försiktig i starten men körningen flöt på rätt bra, i mål som 13:e.  Heat 3: Nu var jag lite mer taggad, kom iväg som en raket i starten. Blev lite uttryckt i startkurvan och kom i väg som 3:a. Körde snabbt upp mig till 2:a och försökte gå upp i ledning men blev lite för het och började tabba mig lite. Tappade ett par placeringar och bromsade stopp på sista varvet, gick i mål som 11:a.  Känner mig nöjd efter helgen (bortsett från den hårda kraschen), farten finns, orken finns. Ska bara få till det hela vägen ;) Nästa tävling vinner jag HAHA. ;)

 

 

13/8     JSM Umeå.

Fick återigen med mig Pappa och supermeken "Haga" till tävlingen i Umeå. Fick inte in den rätta känslan med hojen på träningen så jag bytte till träningshojen när det var typ 2 varv kvar och lyckades förbättre tiden lite men det gjorde ingen skillnad placeringsmässigt, 5:a i tidskvalet. Valde att flytta gaffeln från träningshojen till racehojen. I första heatet var jag ut som 3:a, efter något varv gick 2:an omkull, jag hamnade typ i ingemansland och rullade på själv. De började närma sig bakifrån men jag höll undan och säkrade 2:a platsen. I heat 2 var jag ut som 2:a men tappade ner till 4:a, med lite fajt krigade jag mig upp till en 3:e plats men gjorde ett misstag och gick omkull och tappade ner till 4:a igen men jag krigade på. När det var två varv kvar kände jag trycket av 5:an i ryggen! På sista varvet, 6 kurvor före mål blev jag omkörd, 3 kurvor före mål tar jag tillbaka 4:e platsen och höll högt tempo in i mål. Totalt 3:a för dagen. 

 

 

  5/8    Gripendygnet, 24-timmars lagtävling i enduro.

Det började med att jag revvade lite när endurogruppen hade möte vid crossbanan när jag var uppe och tränade, fick frågan direkt om jag ville vara med och köra i Götas juniorlag (Fjunisarna). Tävlingsformen verkade ju lite galen så jag sa ja. Frågade direkt mästermeken Peter Haga Haglund om han ville hänga på och skruva lite under dygnet viket han efter lite överläggning med frugan gärna ville :)  Jag hann med ett par pass på endurobiken under veckan, så jag fick känna på fjädring mm innan det var dags.        Lördag kl. 12 var det dags för start, jag bommade starten lite och var i väg som 14-15 av 58 startande (lag) men körde snabbt upp mig till 4:a och kom efter lite påstötning upp mig till en tredjeplats. Efter några förarbyten var vi fortfarande bra med som 2:a totalt och ledning i juniorklassen.  Jag körde 3x2 varv ca 3 timmar under dagen/kvällen varav de sista två passen i hällande regn. Peter  och jag försökte knoppa in vid 23-tiden efter lite plast och däckbyte.  Söndag kl. 4.30 ringde klockan det var snart dags för mig att köra några varv igen. Pappa kom med lite fler reservdelar då jag på något sätt bara vurpat på höger sida så gasrullar, bromspedaler mm fick bytas flera gånger.  Planen var att jag skulle köra 2 pass men efter nattens körningar hade vi tappat en hel del, ner till 5:e plats i totalen och 3:a i juniorklassen!! Lagledaren ville toppa laget så vi skulle kunna ta igen lite så det blev mer åka för min del.  Blött och regn mest hela tiden, kul bana ändå och vi körde till oss en 2:a plats i juniorklassen och blev 5:a totalt. 6,5 timmar körtid, blöt, lite mörbultad och sliten i kroppen.  Tyvärr var inte alla i laget lika taggade på att vinna som jag.

Väntar på starten

Kollar vid varningen                                      Lite taktiksnack med pappa och Haga

 

Så här kan det se ut efter lite markkänning. 

 

 

 15-16/7    SM i Varberg.

Träningen kändes stel och jag hade samma problem som vanligt, har svårt att sätta ett snabbt varv på tidsträningen. Jag fick 15:e tid vilket resulterade i att jag fick välja grind som 30:e. I första heatet var jag ut som otroliga 4:a efter första kurvan!! (Efter att ha startat nästan lämgst ut!). Halkade ner till 6:e plats, körde på i mit tempo enda tills det var 3 varv kvar då jag körde på en vattenledning som kommit fram, får kast i uppgången av ett litet hopp, gick omkull och slog i tummen som jag haft av ledbandet i för något år sedan, typiskt! Körde i mål som 9:a med ont i tummen! På söndagen vaknade jag med riktig värk i tummen men bestämde mig för att prova köra träningen. Körde bara några varv, det gjorde ont men jag bestämde mig för att köra finalerna ändå. Det hade börjat regna så det var bara att förbereda sig på mudrace resten av dagen. I första starten var jag inte med alls och fick försöka kämpa mig uppåt. Trots att det nästan bara fanns ett spår runt banan lyckades jag komma i mål på en 16:e plats vilket jag inte var så nöjd med men vad ska man göra. Till andra heatet var banan riktigt vattenfylld. När vi skulle ställa upp för start så upptäckte jag att 3:e spåret innifrån var lämnat, jag bestämde mig för att testa. Startraketen Björklund stog längst in! Jag gjorde ett kanonsläpp och var först in i kurvan!! Tyvärr så bromsade jag stopp och blev stående i en evighet (kändes det som) men krigade på och lyckades köra upp mig till en 14:e plats. Totalt för denna tävling 9+16+14=13.

 

 

  8-12/7     Myggjakten.

Beslutade mig sent för att köra de två första deltävlingarna i Sveg och Krokom, tyvärr hade de lagt årets Myggjakt så att den krockade med SM i Varberg. Myggjakten är en rolig serie med mycket hojtid =bra träning. I Sveg vann jag kvalet och kom 2:a i båda finalerna. I Krokom vann jag kvalet. På kvällen började det regna och på morgonen tilltog regnet ännu mer, jag kände att jag inte ville slita på hojarna i onödan i den sörjan. Packade ihop och åkte hem för att tvätta och ladda inför SM i Varberg.

 

 

 1/7     JSM i Vrigstad.

Den här tävlingen gick verkligen inte som planerat. JSM brukar gå bra för mig och vara kul, men alla har sina up's and down's (hoppas detta var min sista down). Har inte så mycket att skriva om detta JSM då jag körde som en nyböjare. Med en 11:e och en 6:e plats får jag bara säga att inget stämde! Men "I'LL BE BACK".

 

 

 17-18/6    SM i Årsunda.

Med endast lite körning i kroppen efter axelskadan så gick inte körningen som jag ville! Fick inget flyt på tidsträningen, körningen funkade inte som jag ville men fick trots allt 11:e tid. I första heatet så flöt det på ganska bra tills jag tappade focus och tappade på framförvarande förare, slutade på en 8:e plats. I andra heatet gjorde jag en riktigt bra start, var i väg som 6:a men tappade tyvärr ner till 8:e. I tredje heatet var jag 2:a i starten men fick inte hejd på hojen och klev över vallen, tappade ner till runt 20:e, körde upp mig till en 14:e plats. Blev totalt 9:a.

 

 

11/6    Östra MX lagserien div 1 i Finspång.

Träningen gick ganska ryckigt, hade inte kunna tränat ordentligt pga axelskadan men kände att jag kom in mer och mer i farten. Rullade in på en 8:e plats på träningen men det betyder ju inte så mkt. I första heatet tog jag starten och var med och drog i några varv innan jag backade av pga att jag inte ville ta ut axeln eftersom det är tre långa heat. Rullade in på en stabil 5:e plats. I andra heatet tog jag återigen starten och var med i täten några varv innan jag backade av igen, gick i mål på en 4:e plats. Tog starten även i det 3:e heatet (6:e raka holeshot) var med och slogs om ledningen i ett par varv för att visa att jag fortfarande kunde! Men dessvärre fick jag ont i axeln och tappade ner till en 6:e plats.

 

 

     3-4/6    Sm i Ulricehamn, Tyvärr var jag skadad.

 

 

28/5    Östra MX lagserien div 1 i Linköping.

Träningen kändes bra och jag fick in ett hyfsat flyt på banan men det var ändå lite ryckigt i kurvorna. I första heatet tog jag starten och låg och bytte placeringar med Wicksell som låg bakom/framför, vi krigade hela heatet, på sista varvet gjorde 3:an (Casper) en stöt, han kom om Wicksell men kom aldrig i kapp mig. Heat nr 2, tog starten igen men tråkigt nog la jag mig i andra kurvan (det var nyvattnat och såphalt) körde in på en 7:e plats. I 3:e heatet (det hade regnat så det blev ett riktigt mudrace) var jag först i starten igen, men jag kände mig inte så hotad bakifrån, vann även detta heat. Tyvärr räckte inte lagets placeringar till vinst denna tävling, Götas div 1 lag kom 2:a men jag tror att vi fortfarande leder serien.

 

 

27/5    Östra MX lagserien div 1 i Katrineholm.

Så var det dags för årets första serielagtävling. På träningen rullade det på ganska bra men jag fick inte till något "fritt" var då vi var 56 förare på banan! i första heatet  fick jag ett OK utsläpp och var snabbt upp som 4:a, det dammade VÄLDIGT mycket så det var svårt att köra om. När det var 2 varv kvar körde jag om 3:an och satte upp ett riktigt bra tempo och var i kapp 2:an på sista varvet, men när jag gjorde en attack så stressade jag för mycket så jag bromsade stopp och tappade ner till 4:e. Under pausen försökte vi förare göra så att tävlingen skulle avbrytas pga att det dammade för mycket och man hade svårt att se förarna framför. De ställde in ett av heaten och vattnade banan istället. I andra heatet gjorde jag ännu en grym start, låg 5:a när jag plötsligt tappade all fart och tappade till framförvarande förare men höll 5:e platsen in i mål. Göta MS vann för dagen.

 

 

 21/5    JSM i Kristianstad.

Ripabanan är en riktigt tung sandbana. Träningen kändes bra, slog till med en tredje tid vilket jag får vara nöjd med. I första heatet fick jag en hyfsad start, körde snabbt upp mig till 3:a men hade inte riktigt flytet för att köra i kapp 2:an som hade fått ett litet försprång, så det blev en 3:e plats. I andra heatet gjode jag en bättre start och var ut som 4:a, körde upp mig till 2:a på andra varvet. Med en säker lucka till 3:an höll jag 2:a platsen in i mål. Blev totalt 2:a idag.

        

 

  13-14/5    SM i Uppsala.

Rörken såg riktigt fin ut. Lördagens träning/kval gick ryckigt och jag fick inte in något riktigt flyt. Kvalade trots allt in med 9:e tid vilket var helt OK. I första finalheatet som gick på lördagen gjorde jag ingen höjdarstart, krigade upp mig några placeringar men bromsade stopp, tappade ner till 14:e. På söndagens träning började körningen funka på riktigt! I söndagens första finalheat fick jag till en riktigt bra start, var först in i sväng men fick inte tillräckligt med fäste för att komma åt rätt håll, kom iväg ganska bra ändå, körde upp mig till 7:a innan jag tappade balansen i ett spår och fick lov att slå på och sedan panikbromsa för att inte hoppa av banan, fick då motorstopp. Slutade på en 11:e plats. I tredje finalheatet var jag ut som 2:a efter startkurvan, såg mig ganska fort passerad av Nikolaj och Hjortmarker. Jag blev bara hotad en gång under heatets gång men jag höll unda och höll 4:e platsen till mål! PERSONBÄSTA! Nu ligger jag 9:a i det totala sammandraget, med en bra och en dålig tävling gjord.

 

 

  8/5     Fortfarande ont i ryggen.

Eftersom jag fortfarande har smärta i ryggen (efter startkraschen i Borås) så beslutade vi att jag skulle kolla upp ryggen (de sa på banan att ryggen var OK). Var på Akademiska där de konstaterade att utskotten på 4 ländkotor gått av och jag som trodde att jag bara fått en smäll på vänster filé. Självklart frågade jag vad som gällde nu, de kollade i min journal och såg vad jag varit med om tidigare. Skulle jag få köra till helgen? Läkaren sa att det inte var någon fara med att köra, smärtan fick sätta gränsen.      

 

 

 7/5      JSM Oskarshamn.

Efter en vecka med ont i ryggen bestämde jag mig för att köra Oskarshamns JSM i alla fall, på vägen dit så åkte vi en liten (ganska lång) omväg för att hämta en nypreppad hoj hos PowerbyJJ. På träningen var allt stelt och gjorde ont, men har man åkt ända dit så kan man lika gärna köra båda heaten för att skrapa ihop lite poäng. i första finalen gjorde jag en riktig pajasstart, var sist av startplattan, krigade på bra med smärta i ryggen, rullade in på en 7:e vilket jag får vara nöjd med. I andra finalen gjorde jag ett bättre utsläpp och var i väg som 3:a men gjorde ett misstag och la mig i en kurva, tappade några placeringar. Ett varv senare la jag mig igen! Efter mycket strul med föraren (jag) så kom jag i mål som 11:a, vilket jag inte är nöjd med. Bara att ladda om inför SM i Uppsala

 

 

  29-30/4    SM i Borås.

Första SM-deltävlingen är nu avklarad med blandade känslor. Regnet öste ju ner när vi kom till Borås på fredagskvällen så jag förväntade mig att banan skulle vara i betydligt sämre skick. Det visade sig på lördagsmorgonen att banan klarat sig väldigt bra. Träningen rullade på och när det blev dags för tidskval så satte jag en tionde tid i min grupp, hade en positiv känsla i kroppen. Vi kör nu mera tre tävlings heat under en SM-helg, ett kort 15min + 2 varv på lördagen och två vanliga heat 25min + 2 varv på söndagen. I lördagens heat fick jag till en hyfsad start och fick in flytet i körningen ordentligt, det resulterade i en 11:e plats. Banan hade ändrat sig rätt rejält till söndagens första heat (heat 2), berg hade blottats och börjat sticka upp på flera ställen. Startade andra heatet med att vara 12:a ut efter startkurvan, låg nåt varv i en grupp och fajtades om bättre placeringar, fick framhjulssläpp och var nere på en 30:e plats, kämpade mig upp till en 16:e plats. Tredje och sista heatet började dramatiskt med en stor startkrasch, vi var mellan 15-20 stycken som var inblandade i kraschen och det låg skadade förare på banan så heatet rödflaggades. Efter att ha väntat på ambulanser så blev det dags för omstart ,fick ett dåligt utsläpp men låg i mitten av startfältet. När 1/3 av heatet gått kommer jag upp fel i en dubbel och slog framlänges. Hojen blev väldigt demolerad och jag kunde inte köra vidare. Eftersom ytterligare minst två förare hade kraschat och det gulflaggades överallt så rödflaggades även detta heat. Tävlingsjuryn valde att inte göra en tredje omstart och bröt tävlingen. Det blev bara de två första heaten som räknades in i totalen, därmed ligger jag på en 13:e plats i SM-tabellen. Kraschen i dubbeln resulterade i ryggont och väldiga blåmärken, men det är bara att komma igen och sikta mot nästa helg och JSM-premiären i Oskarshamn.

 

 

 28/4    Nu drar tävlingssäsongen igång på riktigt igen.

     Försäsongsträningen har varit riktigt bra med mycket skidåkning, cykling och gymande. Jag har   även i år varit nere hos Mattias Nilsson i Spanien och tränat, körde tre tävlingar med varierande resultat. På vägen hem stannade jag en vecka i Belgien/Holland och körde lite sand. Avslutade med att köra Danska där regnet bara öste ner, men det rullade på rätt hyfsat ändå. Nu är det dags för årets första SM som går i Borås, stället det ALLTID regnar på, tror inte det blir något undantag i år men man vet ju aldrig (regnet öser ner just nu). "Let Minions be with me"

 

 

  

 

 

   

2016

 

 

 

31/12    GOTT NYTT ÅR!

Tackar alla nya och gamla samarbetspartners för ett bra år!
Nästa år hoppas vi på ett ännu bättre och skadefritt år.

 

 

 

24/12    GOD HJUL. 

            

 

 

29/10    Gotland Grand National.

Laddade upp inför GGN i år med att bygga en fjädring som var till för enduro/långcross med hjälp av RG3. Åkte i år med Göta MS arrangerade resa, så vi var ett helt gäng. Vi åkte dit på fredagen, besiktigade in hojen och hann även med att kolla lite på banan innan vi åkte till vandrarhemmet och fixade det sista med brillorna och andra förberedelser. När jag vaknade på morgonen så kände jag att det var en bra dag! Åkte till banan och kollade lite på de grupper som startade innan min. Rullade upp till starten i lagom tid och fick ett bra spår. När staretn gick tryckte jag på startknappen lite för lite och fick då stå kvar någon sekund, tyvärr var det tillräckligt länge för att jag skulle få typ 200 förare före mig. Körde upp bra många placeringar på första halvvarvet. Det flöt på riktigt bra, men på början av andra varvet slog jag i vänsterfoten i en sten och det började gå sämre då jag inte kunde stå riktigt på foten, körningen fortsatte flyta på bra men kunde inte hålla samma tempo som innan jag slog i foten. Jag hade riktigt bra pitstops, tackar alla inblandade. På sista varvet sprack stora blåsor upp i min hand och jag kunde knappt hålla i styret med vänster hand, vilket gjorde att jag tappade mycke tidmen lyckades ändå avsluta på en totalt 16:e plats och en 4:e plats i juniorklassen. Med tanke på foten och blåsorna så är jag ganska nöjd med placeringarna. 
På kvällen var vi på GGN-festen och åt, jag fick även gå upp och hämta pris för största klubb. När vi kom hem till fastlandet så var det jag som var tvungen att åka till akuten och kolla upp foten....

 

 

 

 

 

19/9      Enköpings-Posten.

Inte varje dag man pryder framsidan på Enköpings-Posten, det är roligt att de skriver om den sport som jag och så många lever för.

 

Lånat klipp, framsidan på EP 19/9

 

 

 

      17/9      Elitserien, Pepparrotsbana, Göta.

Det var nu vi skulle försöka erövra platsen överst på pallen i totalen. Vi började dagen bra genom att ha 1,3,5,och 8:e tid på träningen. Som jag sagt tidigare så är det placeringen på träningen som indikerar lite vilka som ska köra heaten. I första heatet var jag ut som 5:a, körde upp mig till ledning och höll hela vägen in i mål. Det var riktigt skönt att vinna ett heat på hemmabanan, härligt med publiken som hejade på. Tyvärr så hade vi en ganska rejäl vurpa på en av våra förare. I andra heatet fick jag en sämre start, var ut som 7-8:a körde upp mig till 5:a. Tyvärr så fastnade en av lagets förare i startsvängen så vi förlorade många poäng där. I tredje heatet var alla Götaförare med hyfsat, Det var på sista varvet allting hände Göta låg 3:a och 4:a, jag låg på 5:e plats. Vår första förare går omkull rejält och vår andra förare gjorde allt för att veja men kör på honom. Jag gjorde allt jag kunde för att bättra på resultatet och chansade rejält när jag försöke komma om förarna framför men gick tyvärr omkull och tappade ner till 7:e platsen. Alla Götas förare rullade i mål i samtliga heat trots rediga avåkninga mm. Vi kan säga att vi hade stolpe ut på denna tävling men det är bara att bita ihop och komma igen till nästa år. Laget slutade på en 3:e plats för dagen och en 2:a plats totalt i lag-SM.

Vår egna kock, Björkman                                Här är vi som representerat Göta MS 2016


Träning                                                             Intervjuv

                                                           Härlig heatvinst

Man får välja var man ska komma om ;)         Dagens resultat.

 

 

 

      11/9       JSM i Rödeby, final.

Tävlingen i Rödeby var årets sista JSM. Träningen kändes ok men jag var fortfarande långt efter tidsmässigt, satte 5:e bästa tid men var inte nöjd. I första heatet var jag i väg som 3:a, körde snabbt upp mig till 2:a där jag hamnade lite i ingemansland då ettan redan dragit iväg. Slutade som 2:a i första heatet. I andra heatet var jag också iväg som 3:a men efter 3 kurvor dog hojen, jag var tvungen att vänta tills alla hade kört förbi innan jag kunde böja mig ner och konstatera att soppaslangen hade gått isär. Jag lyckades få dit den men då var jag ca 10 sek efter näst siste man! Jag satte full fart och var snabåt i kapp, plockade folk precis överallt på banan. Körde upp mig till en 4:e plats i mål och blev totalt för dagen 3:a!! Totalt för JSM-serien 2K16 blev jag silvermedaljör!

Vill återigen passa på att tacka mina samarbetspartners: #Pappa #Mamma #BjörnentreprenadAB #MOTORRAD #Duells #Bil&TraktorService #RG3 #SAA #NylensReklam #Magasinet #CRESTEC #JESAB #Vitargo.

På lördag  17/9 körs den sista deltävlingen av Elitserien hemma på Pepparrotsbanan i Enköping, första start 12.00 kom gärna och heja fram Göta MS lag.

 

3:a för dagen.                                                    JSM-Silver!!

 

 

 

8/9        Saxat ur MxInaction.

 

 

 

 

   3/9     SM-finalen i Uddevalla.

Till denna tävling var i första hand de 36 främsta i SM-tabellen som var inbjudna879 och sen fyllde Svemo på med 4 st + reserver. Alla heat kördes på samma dag. SM-finalen i Uddevalla var riktigt bra! Uppladdningen hade varit riktigt bra med mycket hojåkande. Jag rullade runt på träningen, fick inte riktigt till det men på sista varvet hittade jag spåren och förbättrade min tid med nästan 5 sek!! I första finalheatet gjorde jag ett bra utsläpp men lyckades tappa över grinden och var runt 10:a efter starten, körningen flöt på riktigt bra och jag lyckades ta mig om 2st men tappade en förare, slutade på en 9:e plats. I andra heatet gjorde jag en grymt bra start och var ut som 5:a, det tog lite för lång tid innan jag kom upp i fart men höll mig kvar på 7:e platsen med vittring på 6:e platsen men hårt uppvaktad bakifrån! Slutade på en 7:e plats för dagen och en 7:e plats totalt i SM Solo 2K16!!

Vill passa på att tacka mina samarbetspartners: #Pappa #Mamma #BjörnentreprenadAB #MOTORRAD #Duells #Bil&TraktorService #RG3 #SAA #NylensReklam #Magasinet #CRESTEC #JESAB #Vitargo

Nu laddar jag för de två återstående tävlingarna, JSM-finalen i Rödeby 11/9 och Elitseriefinalen på Göta 17/9. Får se om det eventuellt blir något GGN.

 

 

 

  20-21/8     SM i Finspång.

Banan såg riktigt fin och lovande ut men har man varit där tidigare så vet man att den tunga sanden lätt kan suga musten ur en. På träningen tog det lite tid innan jag kom in i farten men drog till med en 10:e tid på tidskvalet. I kvalet för plats på grind gjorde jag en dålig start och varvade som 13:e, körde sakta men säkert upp mig till en 9:e plats, var hyfsat nöjd med att få välja spår som 9:a i finalerna. Bara att ladda om till söndagen. På söndagens fria träning rullade jag mest bara runt. I första finalen gjorde jag en hyfsad start och varvade som 13:e, det blev några omkörningar, det var ett tufft heat jag slutade på en 10:e plats. I andra finalen fick jag till en lite bättre start varvade som 11:e , tappade några placeringar, körde in några placeringar, orkade inte riktigt hela heatet ut men hängde mig kvar på 11:e platsen. Blev totalt 10:a. Ligger nu 11:a i den totala serien. Hoppas att jag kan avancera ytterligare i SM-finalen som går av stapeln på Glimminge i Uddevalla.

 

 

 

 

31/7      JSM Helsingborg.

Dagen innan JSM, gick Sverige Cup i Helsingborg det bör tilläggas att de hade glömt bevattningssystemet på och att det hade kommit 50mm regn... Men söndagen klarade sig utan regn och arrangörerna hade gjort vad de kunde för att få till en något sånär bana. Jag hade 2:a tid på träningen/plats på grind. Det blev ett spår och det var väldigt svårt att köra om. I första finalen gjorde jag ett grymt utsläpp men gjorde bort mig i kurvan och var ut som 7:a, körde ganska snabbt upp mig till en 5:e plats sen ramlade killen framför mig och då var jakten på 3:e platsen i gång. Jag lyckades trycka mig förbi när 3:an gjorde ett misstag. När det var typ 3 varv kvar lyckades jag hoppa om 2:an och skapa en liten lucka innan målgång. I andra finalen kom jag inte av grinden lika bra, var ut som 10:a, jagade på så gott det gick, ledarna fick ett rejält försprång, det var mycket svårt att hitta ställen där det gick att köra om, många varvade förare. På sista varvet, 3 kurvor före mål lyckades jag ta mig in på 3:e platsen med vittring på 2:a platsen. Slutade på en 2:a plats totalt för dagen. Ligger kvar på 2:a platsen i sammandraget.

 

 

 20-27/7      Bosnien.

Vad vore väl en semestervecka i Bosnien utan lite hojåkande ;). Alltid finns det någon som känner någon som mer än garna lånar ut en hoj, kläder, skydd o stövlar till lilla mig. Fick låna en KTM 450 som jag lekte runt med i skogarna/bergen i några timmar. Folket var väldigt gästvänliga, tänk att fixa fram en hoj bara för att de vet att jag åker i Sverige! Var även på fyrhjulssafari i bergen men det var ganska tråkigt då fyrhjulingarna var strypta :(

 

 

     13/7       SM-veckan i Norrköping, SM i Sprint.

Åkte ner till Norrköping på morgonen. Väl på plats så gick Wallén och jag banan och konstaterade att det inte fanns en enda nillimeter på banan som det inte låg sten på, vilket var lite tråkigt då det faktiskt var SM vi skulle köra! På träningen hade jag en hyfsad tid, i kvalet var jag 2:a ut från grind men i en wavesektion hoppade en medtävlande ut i mig så vi båda kraschade. Med toksnett styre satte jag högsta fart för att komma ikapp de andra, då man behövde bli bland de 4 främsta för att gå raka vägen till semifinalen, men jag hade tappat för mkt när jag blev nerkörd så jag fick köra extrachansen där de två främsta gick vidare till semifinalen. I extrachansen var jag ut som 2:a och höll den platsen in i mål. I semin gick de 5 första till FINALEN i SPRINT-SM. I semin var jag ut som 4:a och i mål som 4:a = finalplats! I Finalen gjorde jag ingen lysande start då jag blev utträngd, var ut som 9:a, det var ett riktigt tufft heat och jag gick i mål som 7:a.

 

 

  9-10/7      SM Tomelilla.

Träningen/kvalet rullade på riktigt bra och jag körde till mig en 15:e plats. I heatet för plats på grind gjorde jag en riktigt dålig start men lyckades köra upp mig till en 16:e plats innan de bröt heatet pga att det låg en skadad förare illa till mitt på banan. På lördagkvällen började det regna och det var inte lite! På söndagens träning rullade jag mest runt och lekte, kände på det blöta underlaget, tröck på bitvis och var nöjd med det. Det regnade av och till nästan hela dagen. I första finalen så gjorde jag ett ganska bra utsläpp men kraschade hårt på startrakan, kom iväg som siste man, jagade och körde upp mig till en 13:e plats! Blev lite öm i ryggen efter vurpan men höll igång mellan heaten så jag inte skulle stelna. I andra heatet gjorde jag en bättre start, var med som 7:a men gick omkull var upp som 14:e, körde upp mig till en 10:e plats och blev 10:a totalt för dagen. Ligger nu 12:a totalt i SM-solotabellen. Laddar batterierna för att delta på SM-veckans crosstävling i Norrköping på onsdag.

 

 

 

    2-3/7      SM Årsunda.

Träningen flöt på riktigt bra, fick hjälp av RG3 att justera in fjädringen. Fick nionde bästa tid i tidskvalet. Fick starta som 18:e på plats på grindheatet. Det hade regnat konstant efter min träning så banan var riktigt sörjig, gjorde en ganska dålig start men körde upp mig till en 13:e plats. På kvällen slutade det regna så banan torkade upp ganska bra till söndagen. På den fria träningen så var banan grymt mycket bättre än på lördagen vilket resulterade i att alla körde snabbare. Jag var grymt taggad till första finalheatet, fick ju välja spår som 13:e, preppade mitt spår. Var halvbra med i starten typ mitten av fältet, det blev omstart för en av förarna lyckades köra av grinden innan den föll!! När omstarten gick var jag ut mycket bättre, det känndes riktigt bra, låg med bra och allt flöt på, slutade på en för mig imponerande 8:e plats vilket är mitt livs bästa resultat i MX1-SM! I andra finalen så gjorde jag ännu en toppstart, var ut som 4:a men på 4:e varvet så slutade kopplingen att funka så jag kämpade på så gott det gick, tappade ner till 11:e. Blev totalt 9:a, tycker det var grymt kört!

 

 

 

     21/6      Elitserien Järva.

Speedcrossvarianten. Träningen gick ganska bra rullade på riktigt fint, hade 3:e tid i laget. Jag körde mittenheatet i första blocket, var tvåa i starten men tappade ner till 3:a. Körde även andra heatet i andra blocket, fick en kass start men körde upp mig till 8:a. Det blev mitten heatet i sista blocket också, låg länge på en 2:a plats men ramlade i en uppförsbacke och tappade ner till en 6:e plats. Göta MS lag blev 2:a och ligger nu 3 poäng efter ledande Västerås inför vår hemmatävling 17/9.

  

                                   

 

 

11-12/6      SM Borås.

Vi kom till banan väldigt sent, hann precis besikta innan besiktningen stängde, skönt att ha gjort det på fredagen, det blir liksom lite lugnare på lördag morgon då. Träningen gick halvbra, jag var alla fall med på en 16:e plats, brukar ju som sagt inte vara speciellt snabb på tidsträningar. Det var bara att ladda om batterierna till heatet för plats på grind för där visste jag att jag skulle placera mig bättre, var riktigt laddad! Tyvärr så ställde de in heatet för plats på grind pga att det dammade för mycket, typiskt!! Det betydde att jag skulle få välja spår som 31:a! I första finalheatet kom jag iväg bra trots det dåliga startspåret, körde upp mig några placeringar, försökte in i det sista att komma om föraren framför men slutade på en 15:e plats. Andra heatet var struligt, vi körde mastervar sedan var de tvugna att senarelägga starten ca en timma pga att det hade varit två olyckor i MX2-heatet innan, de hade problem att få tag på ambulanser!!! Efter en lång väntan, blev det ett mastervarv till. I Heatet fick jag en dålig start, krigade mig till en 17:e. Nu är det bara att ladda om till Elitserietävlingen i Järva 21/6 där vi har några poäng att hämta upp på Västerås.

 

                         

 

 

 6/6      Elitserien i Eksjö.

Denna tävling var av sprinttyp dvs tre block, tre heat i varje block. Träningen gick hyfsat bra men lyckades ramla och skrapa upp hela underarmen på mitt "snabba" varv. Oturligt nog så kraschade Oskar i vårat lag rätt rejält i första heatet så han fick körförbud resten av dagen. Jag körde mitten heatet. Resterande block körde vi på 3 förare vilket gick väldigt bra, alla gjorde bra starter. I sista blocket blev det en kommunikationsmiss, en av våra förare var inte på plats när starten gick och jag fick åka ut i hans ställe när starten redan hade gått, ca ett halft var efter, det kändes surt, där tappade vi viktiga poäng och mer eller mindre skänkte poäng till det vinnande laget. I blocken blev Göta 4, 1, och 2:a. Göta blev 2:a för dagen. Jag blev 6, 3, 4,13 och 3. Vi förlorede ledningen och ligger nu under med två poäng, vi har två tävlingar att hämta hem färsprånget på, vi kommer att kämpa!!!

 

 Jag krigar med Björklund.

 

 

 4/6      Nedre Norra Rättvik.

Eftersom JSM till helgen var inställt så anmälde jag mig till NNMX i Rättvik. Första tävlingen som jag drar iväg på själv. Det var väldigt många anmälda a-,b-,c-och d-heat mrd 40 på grind. Tidsträningen gick hyfsat bra, jag fick 5:e tid. Gjorde en kanonstart i första heatet och var först, ledde några varv blev sedan omkörd av 2, tappade lite på dem, men den ena fick bakhjulspunka och bröt så jag slutade som 2:a. Tog starten även i andra heatet men blev omkörd av samma förare som i första heatet på andra varvet, de körde inte så mkt fortare än jag den här gången. Jag hängde på hyfsat, ledaren gick omkull och jag körde till mig en till 2:a placering efter mycket krigande där det skilde knappt 1sek mellan 2:an och 3:an och knappt 1sek mellan 3:an och 4:an. Det var ett bra race och bra träning!

 

 

 

     25/5      Elitserien i Västerås.

Träningen gick som den brukar för mig, väldigt långsamt och satte ingen bra tid. Startade i andra heatet i första blocket, fick till en bra start var 2a i startkurvan. Blev omkörd av två varav den ena körde mycket fult, åkte kors och tvärs över banan, det slutade med att vi körde ihop och jag fastnade med min sida mellan hans bakhjul och skärm, satt fast med tröjan i hans kedja/drev. Körde i mål men fick en dålig placering. Körde inget mer heat. Götas lag slutade på en andra plats. Göta leder fortfarande serien.

 

Starten, jag med #31

 Fick rediga hjulspår på sidan.

Pallen.

 

 

22-22/5      SM i Haninge.

Jag inledde SM i Haninge väldigt dåligt, jag fick inte till det på tidskvalet. Ingenting stämde, jag slog framlänges, satte inget snabbt varv, kvalade helt enkelt inte in! Jag fick köra sista chansen, de fyra första går vidare till finalen. Jag vann sista chansen vilket var skönt, körningen kändes mkt bättre.  Fick välja startspår på finalerna som 37 inte så bra men jag var ju med i alla fall. I första finalen gjorde jag en riktigt dålig start, körde om ett par stycken , på andra varvet tappade jag sadeln, fick ondare och ondare i rumpan, hade svårt att hålla tempot, tappade några placeringar, slutade på en 20:e plats. I andra finalen fick jag en riktigt bra start var ut som 9:a och kämpade på bra. Efter några var så var det en som hoppade in i mig i uppgången av ett hopp och jag landade på sidan av hoppet på en väg bara en halvmeter från staketet!! Jag tappade 3-4 placeringar och det var bara att börja om och försöka plocka placeringar. När det var ett varv kvar så rödflaggade de heatet då det låg flera skadade förare på olika ställen på banan som behövde hjälp av sjukvårdspersonal. Slutade andra finalen på en 11:e plats, totalt 16:e.

 

 

 

     15/5      JSM-premiär i Oskarshamn.

Första JSM för i år började med riktigt dåligt väder! Regn, regn och mer regn. Tidskvalet gick inte som det skulle och var helt enkelt riktigt dåligt. I första finalheatet var jag först in i kurvan men gled ut lite för mycket så jag blev omkörd men låg 2:a. Efter bara några kurvor slutade bakbromsen att fungera så jag fick köra nästan hela heatet utan bakbroms utan att dem bakom mig körde i kapp allt för mycket, slutade 2:a. I andra finalen gjorde jag en lika bra start, låg som tvåa hela heatet igenom. Två andraplatser i heaten. Totalt 2:a.

 

 

 

5/5       Elitseriepremiär i Kil.

Här ställde vi upp med ett riktigt fett lag som bestod av mig, Oskar Olsson, Rickard Hansson och sist men inte minst Björn Andersson (guldgänget). Vi var riktigt snabba på träningen, alla var top 13. Laget presterade riktigt bra och vi knep den översta pallplatsen.

 

Vår egen kock Mats som nästan alltid är med.               Överst på pallen. 

 

 

23-24/4      SM-premiär i Tibro.

Vädret var inte på våran sida, det var kallt, snöigt och hagel. Jag inledde SMet med en tiondeplats på tidsträningen det kändes riktigt bra då jag inte fick till körningen superbra. Tyvärr så blev det många olyckor/skador så efter att ha rödflaggat U17 heatet 2 ggr så beslutade man sig för att bryta dagens tävling för att jobba med banan så den skulle vara bättre på söndagen. Tråkigt nog så fick inte MX1 och MX2 köra sina heat för plats på grind så det var resultatet på tidsträningen som fick bli grindlista. När jag vaknade på söndagen var det vitt ute och markisen hängde tungt men vad gjorde det nu var det race. Jag åkte ganska avslappnat på träningen för att få upp lite fart och flow i kurvorna. I första heatet så gjorde jag en riktigt bra start jämfört med vad jag brukar göra, var 12:a vid första varvningen, låg och pendlade mellan placeringarna 9-13 tills det var tre varv kvar, då blev jag påkörd och gick omkull, var tvungen att kasta brillorna som pajat. Tappade ner till 18:e plats men krigade på. I andra heatet gjorde jag en lika bra start och körningen funkade bra, var omkull en gång men var snabbt uppe igen, slutade på en 13:e plats vilket jag är riktigt nöjd med, vi var ju trots allt nästan 80 startande i MX1. Några placeringar till ska jag väl kunna knipa ;) . Bara hem och träna mer till nästa SM i Haninge men där imellan har jag elitserien i Kil och JSM i Oskarshamn.

 

 

     16/4      Nedre norra Avesta.

Hörde att det var en tävling och efteranmälde dagen innan tävlingen, alltid bra att ha någon tävling innan SM drar igång. Avesta är en ganska tung sandbana. Det var tufft och bra motstånd. Jag placerade mig som 3:a och 3:a i de två finalheaten.  

 

 

     23/3     Drar vidare mot Barcelona.

Pappa flög hem i måndags. Mattias mekaniker servade min hoj, och Bästa Ana hjälpte mig att få ordning på alla mina kläder. Tackar Nilsson Training för i år och drar nu vidare mot Barcelona, hämtar mina nyservade gafflar hos Eric Augé. Möter upp Nil Bussot för några dagars träning innan det är dags att åka norrut. Stannar troligen till lite i Belgien/Holland och kör lite sand innan SM drar igång :)

This i life and i love it.

 

 

19-20/3     Spanska mästerskapen i Talavera.

Jag körde Spanska mästerskapen, min första tävling för i år och min första tävling på 450:n. Jag var tokladdad och hade tränat på banan innan och det gick riktigt fort. Tyvärr så hade jag inte vädergudarna på min sida, det regnade hela helgen vilket jag inte var beredd på, ås det började inte så bra. 19:e tid på träningen och 16:e på tidskavalet på lördagen. Första finalen på söndagen, startade hyfsat men låg bakom några stycken och tyckte inte jag kunde köra om. Efter ett bromsstopp såg jag att hojen kokade och jag svängde av. Allt kändes hopplöst, nervös som fan och ville visa både pappa och Mattias att träningen gett resultat. Pappa tyckte att jag skulle se det mer som en träning och sluta sura, ha ha.  Sista heatet körde jag mer avslappnat, kom iväg bra i starten, 5-6, några toppåkare var efter men körde snabbt om och jag slutade som 9:a. Placeringen i sista finalen kändes ok ändå, några spanjorer är grymt duktiga men jag vet att jag kan bättre.

 

 

    18/3      Pappa kom ner till Madrid.

Pappa kom ner till mig, han hade med sig en extrahoj så att jag inte skulle bli utan om det skulle bli några tekniska missöden.

 

 

    17/3      Träning.

Träningen här nere rullar på. För drygt en vecka sedan kraschade jag men hade turen på min sida och kom undan med skrapsår och blev lite mörbultad. Körde på Red Bull Give Me Five, banan var perfekt att träna på. Film på kraschen finns på https:/youtu.be/WWRVKcKi1Dw Tänk om vi hade haft banor som var öppna dagtid i Sverige så bra det hade varit men det är väl bara körbart i södra Sverige än.

 

 

4/3      Försäsongsträning. 

Har försäsongstränat med simning, gym och när vädret tillåtit blev det en hel del mil på längdskidor.  Jag befinner mig sedan några veckor hos Mattias Nilsson i Madrid, träningen är som vanligt toppen, många olika banor med varierande underlag blir det.

Träning i Spanien

 

 

 Lite lek hann jag med innan jag åkte söder ut ;)

 

 

23/1     Isracing?

Var i Skoklosterviken och lekte lite på isen, de hade plogat upp en hyfsat lång bana som hade allt i teknikväg utom hopp. Jag hade grymt kul då Peter Grönroos och jag låg och drog med varndra. Fick även prova på Jocke Söderströms isracinghoj, det var ingen lek kan jag lova...

 

 Peter jagar mig.......

 Jag testar Jockes hoj                                       Jocke visar hur det ska se ut :)

 

 

1/1->  Nu är det full fart igen.

    Först och främst vill jag tacka mina samarbetspartners för 2015, ni var guld värda.

    Vill även passa på att välkomna nya samarbetsparters.

   

 

 

 

 

      2015

 

      24/10    Gotland Grand National.

Efter elitseriefinalen bestämde jag mig för att köra GGN, anmälan hade gått ut men det gick att fixa ändå och jag fick min plats som seedad förare. Inför GGN hann jag köra två långpass vilket var mer än tidigare år. Uppladdningen var bra, kom till Tofta dagen innan tävlingen så jag kunde gå delar av banan och kolla på de svåraste delarna som det brukar vara mkt vatten på men i år verkade det nästan torrt men visst fanns det surhål. På tävlingsdagen cyklade jag ner till starten och kollade den första starten vilket var till stor nytta då jag såg hur pass bra fäste det var. Startsträckan dammade väldigt så skulle man vara med och kriga i toppen så gällde det att komma iväg ordentligt. Rullade bort till starten vid halv tolv-tiden ingen hade tagit startspåret jag sett ut. På varmkörningen provade jag flera gånger om hojen startade. När lampan slog om till grönt startade hojen perfekt och jag visste att jag skulle vara bland de första in i kurvan! Var typ 5 eller 6 i andra böj. Det var riktigt svårkört då det dammade väldigt mycket. Körde om någon här och där och låg riktigt bra till då ett träd hoppade ut i banan och slog på styret ;) . Första tankstoppet gick riktigt bra. Efter halva racet började min gaffel bli stum och bakdäcket bli riktigt slitet, bromsade stopp på näst sista varvet och då funkade inte elstarten!!! Fick rulla hojen ca100 meter tills det började gå nedför och då fick jag igång den, förlorade mycket tid på det. Sista depåstoppet tog tid, man måste ju stänga av motorn så återigen fick vi rulla igång hojen. Körde hyfsat fort på sista varvet och åkte även ut på ett 7:e varv.....(det var strul vid målgången, vissa vinkade de av vissa inte. Mamma skyndade ner till Myren och fick stopp på mig där). Jag blev totalt 27:a av 2800 och 9:a i min klass. Nu vet jag vad jag måste göra om till nästa år... I´ll be back next year!!

 

Starten GGN.

 Myren före varvningen.

 

 

 3/10     Elitseriefinal i Eksjö.

Det var nu allt skulle avgöras, skulle vi kunna hålla undan för Eksjö och knipa tredjeplatsen i totalen på deras hemmaplan? Vi låg sex poäng före Eksjö. Tävlingens utformning var speed-cross. Träningen fungerade bra, fick till några riktigt fina varv men när jag tröck till i en kurva så brast en av vallarna och skickade in mig i en hård kant som resulterade i att jag  flög över styret liggandes, skrapade upp armen och axeln men det var inget som hindrade mig. Första blocket gick bra, körningen flöt på, jag körde andra och tredje heatet, kom på 5:e och 7:e plats. En förare i vårt lag var tvungen att bryta ett heat och bara rulla runt i sitt andra heat för att vi inte skulle förlora för många poäng. (man får inte ta ut och laga cyklarna under pågående block så det blev en tillfällig lagning). Eksjö körde ruskigt bra och knappade in på oss! I andra blocket fick jag upp farten  riktigt mycket och låg och krigade med toppåkarna tog en 9:e och en 8:e plats. I tredje blocket började jag mattas ut ordentligt men det märktes att jag inte var ensam om det, blev 7:a och 10:a. Eksjö vann dagens tävling men vi lyckades hålla undan och knep bronspengen i totalen med en ynka poäng!! Västerås vann totalen före Järva.

 

 

 27/9     Ultimate Cup, Vimmerby.

Var nere och gästspelade på Ultimate Cups sista deltävling i Vimmerby. Jag var nere själv, ingen mek (pappa) eller matservice (mamma) med. Självklart händer det grejer då, på träningen gick det hål i bromsslangen bak så jag fick köra hela träningen utan bakbroms vilket inte var så enkelt, hade svårt att jämföra mina tider med de andra förarna. Fick hjälp att meka och fick även hjälp att fixa fram en ny bromsslang (brukar alltid ha två hojar med mig men inte denna gång) Det blev lite tokmek men vi hann precis klart till första heatet. Fick en hyfsad start, var ut som 5:a, körde snabbt upp mig till ledning och höll in i mål. I 2:a heatet var jag ut som 2:a och tog över ledningen på första varvet och höll hela vägen in i mål. Det blev två heatsegrar, det kändes riktigt bra.

Stort TACK till familjen Kvarnström för hjälpen med mat och meknign, det uppskattas otroligt mycket!

Nu gäller det att ladda till elitseriefinalen i Eksjö på lördag 3/10.

 

 

 20/9     Elitserien i Rättvik.

Klart det var blött, småregnigt och kallt i Rättvik men det blev helt klart den bästa tävlingen jag kört i år efter allt stul. Tävlingen var av speedcrosstyp, tre block med tre heat i varje. Efter att träningen gått riktigt bra så bestämdes det att jag skulle köra max antal heat (6st). Jag började ganska segt i första blocket med en 7:e och en 8:e plats vilket jag inte var nöjd med. I andra blocket blev jag 3:a och 2:a, riktigt nöjd. I tredje och sista blocket körde jag in som 6:a och 4:a vilket jag också var nöjd med. Götas lag slutade på en tredje plats totalt för dagen. GÖTA MS ligger inför sista tävlingen på en total 3:e plats i serien. Nu gäller det att vi håller i, det blir tufft då den sista tävlingen går i Eksjö och det är det laget som ligger straxt efter oss, men vi kommer inte att ge oss frivilligt.

Vi jagar poäng tillsammans.                       Kollar avståndet......

Plats på pallen blev de.

 

 

 19/9     Elitserien på Järva.

Det hade regnat nästan hela veckan och mudrace var ett faktum! Men eftersom det blåste mycket på fredagen så hann banan torka upp ganska bra. Tyvärr så böjade det regna på natten mot lördagen och det upphörde inte förrän lördag morgon. På träningen rullade allt på och det var sjukt kul med lite mudrace, gegga och smet överallt, fick till några hyfsade varvtider. I första heatet fick jag en kass start men körde upp mig till en 12:e plats. Starten är alltid viktig men extra viktig när det är så skitigt som det var, man får ligga och ta massa lerstänk från förarna framför, ofta blir det bara ett spår som blir uppkört så det blir extra kämpigt att köra om. I andra heatet fick jag en bättre start och slutade på en 8:e plats efter lite strul med omkörningar. I tredje heatet fick jag en kanonstart men fick tyvärr bryta då jag tappade framdrevet av någon konstig anledning (hade antagligen fått en sten som fastnat). Tyvärr blev Götas lag snuvade på tredjeplatsen pga att Eksjö hade fler förarpoäng annars hade vi lika poäng. Det var bara att tagga om till söndagens tävling i Rättvik.

 

Lite i geggigt :)                                             Men baksidan var ren.

Frustrerande att tappa framdrevet!! 

 

 

 12/9     JSM-final i Oskarshamn.

Har missat tre veckors träning pga att jag varit sjuk. På fredagen innan vi åkte ner mot Oskarshamn provade jag att rulla lite och det kändes ok men inte ett dugg bättre än det. Banan i Oskarshamn såg fin ut men var väldigt smal och knicksig med inte överdrivet bra omkörnings möjligheter. På träningen försökte jag spara på krafterna så jag körde bara i 5 min, fick inte till någon superbra tid på tidskvalet heller så det var ju surt. Fick en riktigt dålig start i första heatet var typ sist av grinden men var snabbt uppe på en 5:e plats, de framför hade hunnit dra ifrån en bit medan jag kämpat med omkörningar. Efter några varv var jag i kapp 4:an och 3:an, ledaren gick omkull och i samband med det körde jag om den ena och någon kurva senare den andra, jag låg då 2:a. I slutet av heatet blev jag omkörd, gick även omkull och halkade ner på en 4:e plats. I andra heatet fick jag en bättre start och var direkt upp på 5:e plats, efter något varv krokade 3:an och 4:an ihop och gick omkull, jag började närma mig 2:an men när jag bara var någon cykellängd ifrån så åkte en som låg på omkörning in i mig, jag gick omkull men var snabbt uppe igen, men kunde inte köra så fort eftersom styret var snett. Rullade in på ännu en 4:e plats. Blev totalt 3:a för dagen och säkrade därmed min Bronsmedalj i JSM-15. OK resultat med tanke på årets skador och att jag inte har kunnat träna ordentligt.

 

 

 

    5/9     SM-final på Glimminge Uddevalla.

Tyvärr så var jag sjuk veckan innan finalen, var ner till Glimminge och kollade på finalerna.

 

 

  22-23/8     SM Finspång.

Finspång är en tung sandbana. Träningen inleddes med en redig date med sanden, framjulet försvann och jag fick en redig luftfärd, sträckte mig lite i nacken men körde till mig en 14:e plats på tidskvalet. I kvalheatet gjorde jag en riktigt dålig start men körde snabbt upp mig men på andra varvet gjorde jag exakt samma vurpa som i tidskvalet, tappade alla och kvalade inte in, men kom med på tiden. I söndagens första finalheat gjorde jag en usel start var sist från grinden, körde upp mig lite men orkade inte och slutade som 21:a av 40. I andra finalen så fick jag en riktigt bra start och var ut som 9:a, tappade ner till 14:e, var nära att krascha då killen framför nästan kraschade, jag touchade hans bakhjul och tappade balansen men redde ut det, men samma varv som det hände kraschade jag då jag tappade fästet i en uppgång till ett fullfartshopp. Förlorade många placeringar där, var nere på 31:a plats. Körde upp mig till 24:a. Inte så nöjd med körningen då jag inte orkade hela heaten:( Bara hem och träna inför SM-Finalerna i Uddevalla.

 

 

 15/8     JSM i Varberg.

På träningen kom jag inte in i något flyt och fick inte till något bra varv så jag fick nöja mig med en 13:e tid, inte så bra. I första finalen gjorde jag en halvbra start men efter några var gick jag omkull, tappade några placeringar, ett varv senare bromsade jag stopp och fick inte igång hojen direkt, tappade ytterligare 3 placeringar. Körde upp mig några placeringar och slutade som 8:a. I andra finalen fick jag en bättre start men det tog ett tag innan jag kom in i körningen, rullade på i samma tempo, gjorde lite små misstsag här och där men såg att jag tog in på föraren framför, chansade lite med körningen och mitt sista varv (16) blev mitt snabbaste ca 3sek snabbare än mina andra varv..... Lite feldisponerat. Blev 5:a i sista finalen. Det känns lite tungt just nu när jag inte får till det, vill att alla bitar ska stämma...

 

      8-9/8     SM i Haninge.

Träningen var en katastrof då jag körde alldeles för långsamt i början vilket resulterade i att jag inte fick upp farten...det gick fortare och fortare men kom inte riktigt in i körningen så på kvalet var jag tvungen att försöka lite mer och höja mig, det gick riktigt bra men det tog några varv innan jag kom in i flytet, slutade kvalet på en 8:e plats vilket jag var nöjd med eftersom jag gjorde en kass start. Söndagens träning gick hyfsat bra. I första heatet fick jag en riktigt dålig start och var ut bland de sista, var omkull 2ggr och kom inte in i körningen, bromsade stopp i en kurva pga att kopplingen slutade fungera och fick då problem att komma iväg, blev 23:a vilket var riktigt uruselt. Mekade kopplingshandtag i pausen och fick den att fungera. I andra heatet, tro det eller ej så var jag sist i starten och fick lov att köra upp mig men hade svårt att komma om men slutade på en 17:e plats. Är inte speciellt nöjd med helgens prestationer.

 

 

 26/7-1/8    Myggjakten.

På grund av min fingerskada så visste jag inte om det skulle gå att köra så mycket. Åkte upp till första tävlingen samma dag som serien började eftersom jag inte skulle köra förrän vid tvåtiden. När vi kom fram till Njurunda så såg jag att min klass höll på med träningen, de hade lagt träningen tidigare pga att det skulle komma massor med regn och de ville hinna med så mkt som möjligt dag ett. Vi som kom på RÄTT tid fick en egen liten träning. I första heatet fick jag en dålig start men körde snabbt upp mig till en 4:e plats och slutade där, i andra heatet var jag ut som 2:a i starten men fick se mig besegrade av de som var före mig i första heatet. Dag 2, det hade regnat massor hela natten och banan var riktigt blöt och hal, under sista varvet på träningen dog min hoj och den vägrade starta. Vi mekade isär hojen och kollade stift och säkringar och allt, insåg att den hade dragit i sig vatten genom luftfiltret det gick att rulla igång den men så fort man släppte gasen så dog den. Rullade ut till starten med hopp om att inte få motorstopp, fick ett bra utsläpp och låg på en 2:a plats när jag sladdar omkull och hojen stannar, fick rulla kanske 100m och det var inte så lätt eftersom det var halt, blev varvad innan jag fick igång hojen, åkte in till bandepån och bröt, men vann tydligen min klass totalt.

 

 

30/6-22/7   Finger mm.

Var på efterkontroll av fingret på Akademiska, fick då reda på att även fingertoppen var av och att man behövde reponera fingertoppen för att den skulle läka. Var tvungen att gå på omläggning 2ggr/vecka för att kolla att min kropp ville behålla fingertoppen och kolla så att det inte blev någon infektion. Eftersom jag inte fick köra cross på ett tag så bestämde jag mig för att börja cykla (köpte en cykel för mina studentpengar) det blev ungeför 10 mil/vecka. Efter ca 10 dagar var det dags att ta bort stygnen, det gjorde satan ont men jag vägrade att ta bedövning då den antagligen skulle göra ännu ondare. Efter yttrligare någon vecka på efterkontroll så sa de att det var ok att köra så länge jag inte överansträngde fingret och att jag skulle lyssna på kroppen om det gjorde ont. Första gången jag provkörde (samma helg som SM i Tomelilla) så funkade det felfritt, ingen värk, körde ett 45 min pass på Göta, ville inte köra längre då det var risk för överansträngning då fingret vilat så länge. Provkörde även veckan efter, 2x30 min och det kändes bra så jag anmälde mig direkt till Myggjakten för att få bra tävlingsträning.

 

 

  27-28/6    SM Solo Västerås.

Sm nästan på hemmaplan. Det hade regnat en hel del i veckan men till helgen kom värmen, banan såg fin ut men stenig. Lördagens träning kändes riktigt bra, jag hade 11:e tid och det var helt ok. På kvalet gick det ännu bättre och jag slutade som 9:a. Det var första tävlingen i år där det var rejält varmt, vilade och drack mkt för att återställa vätskebalansen. Söndagens första finalheat gick riktigt bra, tappade dock en förare i sista kurvan och missade 13:e platsen med 1 tusendel. Andra heatet strulade från början, vi fick stå länge i waitingzon det hade börjat damma en del på banan så de extravattnade lite men det var inte där problemet var.... när vi väl stog på startgrinden och de hade vänt 15 sek till 5 sek så avbröts starten...de kunde inte fälla grinden, vi fick stå och vänta i solen igen, det blev prat om flaggstart men till slut fick de startgrinden att funka. Jag var väldigt dåligt med i starten, hade svårt att komma in i körningen de första 10 minuterna. Började så sakteligen jaga placeringar, fick in lite bättre flyt. Närmade mig föraren framför och sen är det bara svart...... jag blev knockad av en sten eller hård koka, jag kraschade hårt och slet av toppen på vänster ringfinger och fick hjärnskakning. Har svaga minnen av ambulansfärden till sjukhuset. Fingertoppen fastsydd igen. Tack till dem som hjälpte till att plocka ihop och packa ihop alla prylar.

 

Fick en hyfsad start

 

 

16/6     Elitserien på Pepparn, Göta MS.

För mig var det första tävlingen på Göta på flera år. Jag har under tre års tid knappt tränat på Göta trots att det är min hemmabana, jag har ju bott i Tibro i tre år.  Träningen blev inte så långvarig då jag hoppade sönder ekrarna på typ tredje varvet så jag hann tyvärr inte få några bra varvtider. Vi inom laget har bestämt att de som är snabbast för dagen är de som ska köra i första hand. Det bestämdes att jag skulle köra i andra heatet. Göta inledde första heatet bra och blev 3:a. Andra heatet, jag gjorde en kass start men på något sätt var jag 7:a efter andra böj, efter två varv gled jag omkull när jag skulle göra en omkörning, förlorade många placeringar pga att det var så tidigt i heatet men jag krigade på och lyckades på sista varvet köra om två stycken vilket gjorde att Göta gick upp på en 2:a plats inför tredje heatet. Götaförarna var med bra i starten men en krokade fast i startkurvan och kom iväg ett halvt varv efter ledaren, nu var det bara kriga och ge järnet och jaga poäng.....Västerås såg länge ut som segrare men vi fixade det med EN ynka poäng... Roligt att vi vann på hemmaplan. Tack till alla som fixat så att vi kunde genomföra en tävling på hemmaplan.

 

 

 

13/6     JSM Helsingborg.

Dagen efter att jag tagit studenten var det dags för JSM i Helsingborg. Träningen var lite halvknackig men vad kunde man förvänta sig efter en dags firande och alldeles för lite sömn. Fick en bra start i första heatet, klev ut på en 4:e plats och körde upp mig till 3:a och höll den platsen hela vägen in i mål. I andra heatet fick jag en sämre start, var ut som 7:a men körde snabbt upp mig till 5:a. Jag jagade på och kämpade till mig 3:e platsen. Slutade som total 3:a på denna tävling.

 

 

 

12/6     I DAG TAR JAG STUDENTEN!

 

 

      28/5     Hjälptränare på Götas Crosskola.

Oskar och jag passade på att vara tränare för Götas ungdomar när vi ändå var i närheten vilket blev en upplevelse för grabbarna. Vi delade upp dem i två grupper, snabba och lite mindre snabba. Jag höll i träningen av backpartiet på banan, efter en timme skiftade vi grupper. Fick höra efteråt att träningen uppskattades av både förare och föräldrar.

 

 

       27/5     Elitserien i Västerås.

Första elitserietävlingen i år inleddes på Malmabanan i Västerås. Tävlingen var en speedcrossvariant uppdelad i tre block med tre heat i varje block. Banan var rejält vattnad och var i böjan riktigt hal och jag har knappt kört jord sedan jag var nere i Spanien. Jag gjorde kassa starter, tappade flytet helt i heat 5 så jag stog över heat 6 och lät våran reserv köra. I tredje blocke körde jag ett heat, jag kom av grinden riktigt bra men var tyvärr med i en redig startkrasch, var väldigt sist ifrån första böj men körde upp mig ganska bra. Götas lag slutade på en 5:e plats.

 

Japp det är jag som är upp o ner i luften......Hade tur och kunde iaf slutföra heatet.

 

 

  16-17/5    SM solo i Årsunda.

Lördagens träning/tidskval gick väl hyfsat. Kvalheatet gick ännu bättre ;) Min grind föll inte som den skulle, den hackade på vägen ner och jag blev fastsatt. Kom iväg som siste man, varvade första varvet som typ 19:e. Efter att jag varit nära på att vurpa så började körningen ordna upp sig, fick upp farten och plockade placering efter placering och slutade kvalet på en 10:e plats.  På lördagskvällen började det regna och det höll i sig hela natten och hela söndagen. Söndagens träning var blöt men kul. fick en riktigt dålig start i första finalen, var dålig av grinden, hittade en lucka i andra kurvan och lyckades ta mig om några och var då typ 17:e. Fick in ett bra flyt hade lite problem med omkörningarna och fick köra om vissa flera gånger. Tyvärr så var det gulflagg på banan som sedan resulterade i rödflagg. Innan rödflaggen hade jag precis kört upp mig till en nionde plats men eftersom tävlingen bröts så så var det resultatet vid varvningen som gällde dvs 10:a, inte så illa pinkat.  Efter heatet blev ett 5-6 förare diskade pga att de hade kört vårdslöst förbi sjukvårdarna när de hjälpte en rejält skadad förare, då stog jag som 6:a. Det blev ett extra förarmöte där vi tydligen skulle "rösta" (eftersom inte tävlingsledningen hade stake att ta beslutet själv!) om vi skulle fortsätta med tävlingen(pga flertalet skador som den sönderregnade banan orsakat) eller inte, många förare röstade nej men det var även pappor och förare som röstade ja. Och då blev det två fler som ville köra än inte köra. De drog även tillbaka diskningarna även fast en av sjukvårdarna berättat att de hade kört på hennes fötter när hon vårdade den medvetslösa föraren!!Sjukvårdarna var osäkra på om de skulle våga gå ut på banan och hjälpa ev skadade så jag valde att stå över det andra finalheatet!

 

SM Årsunda härlig lördagkväll.

 

SM Årsunda Träning lördag.

 

SM Årsunda sist i starten i kvalet.

SM Årsunda lördag

SM Årsunda, väntar på starten i final 1 söndag.

SM Årsunda, smackigt värre final 1 söndag.

SM Årsunda, tja det gick ju hyfsat det där ;)

 

 

      2-3/5     SM solo i Tibro.

Det gick inte som planerat kan man säga, ibland går det inte som man vill hur hårt man än försöker. Har varit gipsad i två veckor pga att jag brutit en knoge, tog bort gipset i torsdag och fick ok att köra om jag inte skulle sopa i knogen igen. Provkörde i torsdags och det kändes ok men jag hade ju missat två veckors körning.

Det regnade massor och snöade på natten till lördagen så banan var riktigt grisig och mer eller minder flöt fram men det var ju lika för alla. Fick inte till något bra varv på träningen då kopplingen slirade. I kvalheatet fick jag en dålig start och körde ihop med några andra förare, krökte bromsskivan och fortsatte utan frambroms, gick omkull igen. Låg på en 17:e plats när hojen började gå varm tack vare skiten på kylarna. Fick till slut lov att stanna, hojen slirade mer och mer på kopplingen och jag var tvungen att bryta. Denna helg är inget jag är stolt över, but hopefully I'll be back stonger in Årsunda in two weeks.

 

SM Tibro

 

 

 12/4     JSM i Saxtorp.

Det är nu man märker att de veckorna som jag var i Madrid och tränade efter sportlovet börjar ge utdelning.

Årets första JSM-tävling och min första i MX1, var på den tunga sandbanan i Saxtorp. Lördagens träning kändes bra och på tidskvalet körde jag bara två varv och satte den 4:e bästa tiden. Tråkigt nog så blev det inget kvalheat pga att vi var under 40 förare, vi fick i stället en extra fri träning, där jag rullade runt och tränade på olika partier. Åt en god middag och fick till en riktigt härlig sömn eller inte, det blev halv storm och regn, jag trodde markis och tält skulle slitas loss från husbussen men vi hade förankrat de väl.

Idag var det inte så gosigt väder, lite råkallt och småblåsigt, träningen gick bra, rullade runt som igår. Fick en bra start i första finalheatet, körde snabbt upp mig till 3:e plats, var omkull i två kurvor efter varandra, blev omkörd av några, la upp ett hyfsat tempo. När trean gick omkull såg jag min chans och gick förbi, blev tätt jagad de återstående varven men höll undan med ca 1 sekund. Fick en bra start även i andra finalheatet och var snabbt uppe på 3:e plats som jag hade som i en liten ask ända tills jag strulade till det och ramlade 2ggr. Min bakdämpare började faila så jag trodde att däcket hade krängt av sig, och medan jag försökte kolla vad som var fel på hojen så blev jag omkörd, försökte hänga på men det var svårt när det kändes som om man hade en cykelpump som bakdämpare, jag slet som ett djur. När det var ett varv kvar började jag ta in ordentligt på 3:an, i mål skilde det endast en sekund mellan mig och 3:an.

Summa sumarum, 2:a och 4:a = totalt 3:a. Får känna mig ganska nöj trots allt. Nu blir det service på gafflar och dämpare så hoppas vi på att allt kommer gå som en dans på nästa tävling.

 

 Glad

På pallen i Saxtorp JSM.

 

 

        25/3     Lämnat Spanien för Belgien.

Efter 4 bra träningsdagar runt Girona, Spanien, fick vi påhälsning av väldigt mycket regn och prognosen såg inte så bra ut för de kommande dagarna.Vi beslutade oss för att rulla upp mot Belgien för bättre väder och sandbanor, vi tog oss upp till Lommel på en dag. Körde på Lommel i söndags, det tog ett tag innan jag kom in i sandåkningen men sen fick jag till några riktigt bra varv. I måndags hade jag vilodag från hojåkandet, var i simhallen och simmade 70 längder. Igår körde jag på Hondapark, det var tuff träning med 2x40min pass och några tempoövningar som tog hårt på krafterna. Det var många snabba vm-förare som jag låg och drog med. Det började regna igår kväll och det har regnat hela dagen så idag blev det körning på ett Lommel som höll på att flyta bort.

 

 Kollar tider (Vallgorgina).

Lommel.

Hondapark, drar lite med VM-åkare.

 

 

       17/3     Tiden går fort när man har roligt.

Nu har jag varit i Spanien i drygt en månad. Jag har tränats av Mattias Nilsson på crossbanor runt Madrid. Jag har även hunnit med att tävla på Madrids mästerskap på El Molarbanan. Tog holeshot i första finalen och hade en rejäl ledning, men gick tyvärr omkull rätt ordentligt och det tog ett tag att komma upp igen, hade svårt att få tillbaka flytet i körningen men kämpade till mig en 2:a plats. I andra finalen var jag 2:a ut ur första böj, slutade som 2:a även i denna final, blev 2:a totalt. Det kändes helt enormt att vara så påhejad runt banan i ett främmande land. Et stort TACK till Mattias (nilssontraining.com) som hjälpte mig fixa anmälan och allt fix på tävlingsdagen. Jag har nu lämnat Madrid och tränar nu vidare med MX-GYM på banor runt Barcelona, i två veckor.

Besiktning El Molar.

Träning El Molar.

Full service, hjälp med tvätt El Molar.

El Molar.

Full grind final, El Molar.

El Molar.

Prispallen El Molar.

Träning på sandbana.

Startträning, här med Mattias.

Min närmsta granne på muren vid husbilen.

 

 

         3/3     Är nu inne på min 3:e vecka i Spanien.

Allt flyter på bra här nere i Spanien, vädret är helt OK, varken för varmt eller för kallt. Träningstillfällena är toppen. Jag varvar crossträning med cykelpass.

Får instruktioner av Mattias

 

 

 

       22/2     Spanien.

Har snart varit här i en vecka och allt är toppen. Här i Spanien finns det många grymma banor, en del liknar ingenting av vad vi har i Sverige vad det gäller fäste, material och utformning. Det känns tryggt att vara här och ha Mattias Nilsson (Nilssontraining) som tränare och guide till alla banor. Här är det hårdkörning :)

 

 

       16/2     FRAMME!

Det var en vääldigt låååång väg hit... Återkommer med fler uppdateringar. I morgon kör vi!!

 

 

       13/2     Mot Spanien.

Packar för fullt för i kväll drar jag mot Spanien, bilen är fullpackad det får inte plats en pryl till. Fick även med mig ett gäng med matlådor från en utav mina nya samarbetsparters, Miro's Lunch & Catering. Kommer förhoppningsvis inte hem förrän efter påsk.

 

 Knökfull bil.

 

 

    6-10/2     Sportlov.

Roar mig några dagar med att åka skoter, slalom och längdskidor.

 

 Kul i djupsnö.

 

 

  22-25/1     På två hjul, Älvsjömässan.

Jag kommer att vara på mässan i Älvsjö. På fredagen finns jag i MOTORRADS monter. Kom gärna förbi och snacka lite.

 

 

  15-18/1     Kläppen.

Var med Mx-GYM polarna i 3:an och åkte slalom och längdskidor i Kläppen.

 

 

  10-11/1     Fet helg på Saxtorp.

Har haft en toppenhelg på Saxtorp i både regn och blåst, körningen kändes skitbra.

 

 

         8/1     Skolan börjar.

Jullovet är slut, mycke skidåkning och några pass på hojen hann det bli. Körningen kändes riktigt bra. Nu blir det till och träna hårt och bygga upp bra kondition tills tävlingssäsongen drar igång.

Träning på Uringe.

 

 

         2/1     Här kommer en summering av året som gått. 

Året började bra med två suveräna träningsveckor i Spanien, där jag fick upp både fart och bra kurvteknik. Var även nere i Spanien och tränade på sportlovet.
I början av mars så lyckades jag ha av ledbandet i tummen, fick konsultation och optid bara någon dag senare. Missade därmed MX-GYMS 2-veckorsläger i Italien. Det blev typ inget hojåkande på 10 veckor!! Sedan var vägen lång tillbaka, fick ta av mig orthosen så sent som i augusti.

Årets SM-tävlande har väl varit si och så, jag har kvalat in till alla tävlingar jag deltagit i men jag har inte kommit till min rätt då jag inte haft de bästa förutsättningarna att träna och få timmar på hojen.

På elitserietävlingen i Västerås blev tyvärr min sämsta fot överkörd, jag bet ihop och ställde upp för laget och körde mina heat, sedan visade det sig att jag tänjt ut ledbanden till några tår. SM-tävlingen i Västerås gick inte heller som den skulle, körde omkull i första finalheatet men var snabbt upp igen och fortsatte några varv innan jag kände att något var fel, jag hade fått ett stort jack i underarmen som behövde sys, 14 stygn blev det. Fick ingen antibiotika så som ett brev på posten blev jag 4 dagar senare akut inlagd på Skövde lasarett, armen var nästan dubbelt så stor och jag var bara en hårsmån från blodförgiftning. De var tvugna att öppna upp såret och ta bort flera stygn och dränera och släppa ut skiten de i Västerås stängt in. Jag blev kvar på sjukhuset i tre dagar med dropp var 8:e timme. Såret ville inte läka ihop då det saknades hud, det tog två veckor innan jag provade att köra hoj igen men det började blöda direkt då jag ansträngde armen. Var på omläggningar av såret 2ggr/v, efter en månad fick jag ok att börja köra på riktigt igen. Missade tyvärr SM-deltävlingen i Årsunda och två elitserietävlingar.

Under VMhelgen i Uddevalla så frågade jag Husqvarna när man kunde provköra deras nya 350cc, de sa att de hade provkörning för återförsäljare på måndagen och att de nog kunde klämma in mig där. Efter att ha provkört så kände jag att det var 350 jag skulle köra!

Efter att SM-säsongen för 2014 var över beslutade jag och pappa att jag inför 2015 ska köra Husqvarna 350cc, MX1.

Sista deltävlingen i elitserien i Eksjö debuterade jag på 350:n, gjorde grymma starter och hängde även på de som låg i SM-toppen -14, det kändes riktigt bra.

Sist men inte minst, körde Gotland Grand National, var sidad sedan tidigare år så fick stå i första startled, fick en bra start och var iväg som 15:e, det strulade lite första varvet men kom in i körningen efter ett tag, hade snabba bra depåstopp och körningen rullade på, det blev en 33:e plats vilket är några placeringar bättre än förra året.

Höll på att glömma bort att jag 2014 även tog min 5:e mygga då jag vann Myggjakten igen. 

 

 

         1/1     Gott Nytt 2015!

Först och främst vill jag passa på att tacka alla sponsorer för 2014 och välkomnar nya och gamla sponsorer för 2015.

 

 

 

 2014

 

 

     29/12      Skidåkning.

Är kvar i Värmaland, skidåkningen är toppen här uppe, bra längdåkninsspår och bra utförsbackar. Temperaturen har pendlat mellan -6 till -24.

                     

 Längdskidor i Branäs                        Blades i Branäsbacken

 

 

     24/12      God Hjul.

Önskar alla mina Sponsorer, Vänner och läsare en tiktigt GOD HJUL.

God Hjul -14

 

 

       1/12      Uppdatering.

Här kommer en liten uppdatering om vad som händer och sker just nu. Nedbrytningsfasen är just avslutad och jag har påbörjat uppbygnadsfasen där man tränar väldigt hårt och länge. Jag kör i tre steg där den första veckan är hyfsat normal, vecka nr 2 lite hårdare och tyngre vikter, vecka 3 ännu hårdare och ännu tyngre vikter. Sedan börjar man om på vecka 1 igen osv.

 

 

        1/11     Arboga.

Passade på att dra några varv på Arboga innan jag drar ner till Tibro igen. Arbogabanan har bytt varv och hoppen har spetsts till lite. Det var ok körning med tanke på att det regnade hela tiden. Höstlovet och jobbveckan är slut, nu väntar skolbänken, bygg och mer mx-träning.

Arboga

 

 

      25/10    Gotland Grand National.

Hann tyvärr inte att köra så många långpass som jag ville innan GGN men men så kan det bli.

På båten från Nynäs så fick vi höra att överfarten kunde bli lite 'guppig' och det blev den oxxå, kaptenen sa att det kunde blåsa 19-22 m/s.

Besiktningen av hojen gick utan problem.

Tävlingsdagen, cyklade ner till hästskon och kollade hur underlaget såg ut, det var en del vatten där men inte så farligt, kollade även in starten för de som startade på morgonen. Hann att klämma i mig lite pasta innan jag rullade ner till starten. Eftersom jag var seedad i år så behövde jag inte ha så bråttom till starten men jag var först ialla fall. Jag fick en bra start och hittade ett flyt som jag rullade på med, efter 1,5 varv var jag in och tankade och bytte brillor, fyllde även på med lite energi. Fick reda på att jag behövde öka lite, så ut igen och gasa lite till. efter ytterligare 2 varv var det dags att tanka igen (man måste in i tankslingan minst 2ggr) fick då reda på att jag låg på 27:e plats. På sista varvet tappade jag flera placeringar pga att jag inte kunde köra lika fort som jag gjort tidigare, hade fått rediga blåsor i vänsterhanden och hade svårt att hålla i styret. Slutade på en 33:e plats totalt, 15:e i juniorklass, får vara nöjd med det resultatet. Med facit i hand hade jag kunnat disponera körningen lite annorlunda, kört lite fortare de första varven för det hade jag orkat utan problem. Det är mkt tyngre att köra 350 än 250, 250:n var smidigare.

Startfållan

Ensam i startfållan på Tofta                        I första startledet på Tofta

 

 

 15:e i andra böj.                                         Nedanför uthoppet vid Allhagemyr.

 

Efter målgång.

 

 

11/10    SUPERCROSS.

Var i Tele 2 arena och kollade supercrossen. Kul att träffa många man känner. Synd bara att det endast var tre svenska förare med.

 

 

 6/10     18 år och KÖRKORT! 

Idag fyller jag 18 och jag fixade både teoriprov och uppkörning idag. Känner mig grymt nöjd, nu är det bara bilen som fattas.

 

 

 5/10     Träning på Hökensås.

Efter elitserietävlingen bestämde vi oss för att köra vidare till Hökensås och leka lite i sanden. Träningen gick bra, börjar få upp lite fart och känner mig mer och mer hemma på hojen för varje gång jag kör.

 

 

 4/10     Elitseriefinal i Eksjö.

Vi kom fram till Eksjö 01.30, som tur var började inte träningen förrän 10.30 och det var skönt med lite sovmorgon. Det här var första tävlingen på 350n och det kändes lite knackigt på träningen, banan var riktigt hal och sörjig. Denna tävling var av typen sprint där man kör en kortad bana och endast 8 varv. Heaten var uppdelade i tre block med tre heat i varje block (jag körde första och sista heatet i varje block). Laddade till första heatet i första blocket, fick till en riktigt bra start (att starta på platta är inte mitt ideal) det rullade på jag tappade någon placering här och där och slutade på en 8:e plats. I mitt andra heat fick jag en dunderstart och var ut som 3a, blev omkörd av en men sen ramlade ledaren så jag slutade på en 3:e plats, klart nöjd med den placeringen. I andra blockets första heat fick jag en lika grym start och var 2a i väg men tappade några placeringar, slutade på en 6:e plats, i andra heatet fick jag en kass start men körningen funkade bra, slutade på en 8:e plats. I tredje blockets första heat fick jag till en hyfsad start plockade några placeringar och slutade som 6:a. I andra heatet fick jag till en urkass start, körde upp mig till 11:a, det var svårt att köra utan bakbroms då den kokade. Känner mig ganska nöjd med tävlingsdebuten med nya hojen.

 

 

 3/10     Orsa.

Pappa och jag drar upp en snabbis till RG3-Mats i Orsa och uppdaterar fjädringen på 350n. Sedan blir till att åka en natt-tur mot elitserien i Eksjö (tur att jag kan sova i husbilen medan vi far fram i natten).

 

 

 26/9     Lag-VM i Lettland.

Pappa och jag åker till Lettland för att kolla på lag-VM, där Sverige ställer upp med Ken Bengtsson, Filip Bengtsson och Fredrik Norén.

 

 

  20-21/9     SM i Finspång.

På träningen så ramlade jag på 3:e varvet, självklart så skrapade jag upp min redan skadade arm. Med ont i armen fick jag till en hyfsad tid, 11:e tid. I kvalheatet fick jag ett bra utsläpp från grind men tappade lite, körde upp mig till 9:e plats, kom in lite mer i rytmen och hittade mer fart så jag körde ikapp 8:an och efter något varv övertog jag 8:e platsen. Det kändes som om det var något fel på bakdämparen, pratade med RG3 som kom och kollade och märkte att den var fel inställd för det här underlaget, under träningen på söndagen testade vi lite olika inställningar tills det kändes bra. I första finalen fick jag ett riktigt dåligt utsläpp och varvade som 22:a, sen började jag plocka placeringar. Efter 10 varv så började det gå tungt för mig, jag slutade på en 16:e plats. I andra heatet fick jag en grym start och var top-10 in i första böj men tyvärr så kroknade jag. Jag blev totalt 16:e, inte nöjd vet att jag kan bättre, det märktes att jag inte har kunnat träna så mycket som jag behövt. Plockade i alla fall SM-poäng i båda heaten.

 

 

6-7/9    Elitserien.

Tyvärr tar det lång tid att bli av med infektionen i armen. Måste tyvärr avstå två tävlingar i Alfta-Edsbyn och Rättvik-Boda.

 

 

  3/9     Provkör.

Testar hur det går att köra, armen känns sådär. Eftersom nästan alla stygn är borta så spricker såret upp vid belastning och lätt beröring.

 

 

31/8     SM i Årsunda.

Åker upp för att kolla finalerna, tyvärr så kan jag inte köra.

 

 

 28-30/8     Blir inlagd.

Blir akut inlagd på Skövde lasarett. Såret på armen som jag skadade i Västerås mår inte så bra, hela armen har svullnat upp, de var tvungna att ta bort alla stygn utom 4a. Såret är rejält infekterat, jag får inte åka hem, får antibiotika i.v. var  8:e timme. Infektionen beror troligtvis på att såret blev dåligt rengjort på sjukan i Västerås när de sydde ihop såret och att de missade att ge mig antibiotika direkt.

 

 

 23-24/8     SM i Västerås.

Lördagens träning var katastrof då det var första gången på väldigt länge som jag körde på en bana med riktigt bra fäste. I kvalet gick det bättre jag slutade på en 8:e plats vilket jag var ganska nöjd med. När lördagens heat var slut så öppnade sig skyarna, det slutade inte regna förrän söndag morgon, de sa att det hade kommit 30-40 mm regn hela depån flöt och banan var riktigt vattensjuk. Söndagens träning rullade på ganska bra, åkte in efter halva tiden och kollade min placering, jag låg på en 8:e vilket var ok så jag nöjde mig med det och avslutade träningen. I första finalheatet fick jag en kass start men lyckades lyckades kämma mig i mellan några så jag kom ut ur kurvan som 12:a, hade sånt oflyt i körningen så efter bara några varv så la jag mig i en kurva, tänkte inte mer på det utan snabbt upp på hojen och drog iväg igen. Efter ytterligare några varv gick jag omkull igen men denna gång låg jag fast under hojen, låg där och viftade med armen för att påkalla flaggvaktens uppmärksamhet, ville ju inte bli överkörd. Pappa uppfattade läget och sprang ut och hjälpe mig komma loss under hojen. Jag bröt heatet, när jag kom in i depån såg jag att det var rött vatten på hojen, drog av mig tröjan och kollade på armen (har sett på bilder att jag slagit i armen redan i första vurpan) och uppttäckte ett stort djupt köttsår. Pappa och jag drog direkt till sjukan och mamma fick den äran att tvätta en lerig hoj. 14 stygn senare kom jag tillbaka lagom för att hinna se slutet av final 2. Självklart frågade jag läkarna om det var ok att tävla nästa helg för då är det SM i Årsunda.

                                                                      Jacket i armen som fick mig att bryta.

 

 

 2/8      Första hojåkandet på länge.

Tränade på Göta, banan var kanon, lagom vattnad och lagom stalpig. Körningen kändes kanon, fick in riktigt flyt. Nu gäller det att få så många timmar på hojen som möjligt innan nästa SM.

 

 

  1/8     Äntligen.

Nu har vattenpumparna kommit! Tokmekar. Missar tyvärr Dråpslaget.

 

 

25/7     Det Suger.

Det suger att inte ha någon hoj att köra på, det har blivit en hel del inlines och cykling. Som det ser ut nu så kommer jag att missa DRÅPSLAGET, inte kul!

 

 

 12-19/7     Myggjakten. 

Myggjakten är en serie som går på tre olika banor i tre olika städer, två tävlingsdagar på varje bana sedan en vilo-/ resdag. I år gick tävlingarna i Sveg, Krokom och Njurunda. Poängsystemet ät lite speciellt, till seriens total räknas även kvalpoängen in, så det går inte att köra safe i kvalen. 

Myggjakten är en serie som går på tre olika banor i tre olika städer, två tävlingsdagar på varje bana sedan en vilo-/ resdag. I år gick tävlingarna i Sveg, Krokom och Njurunda. Poängsystemet ät lite speciellt, till seriens total räknas även kvalpoängen in, så det går inte att köra safe i kvalen. 
Tävlandet för min del höll på att sluta i Sveg, efter första dagens träning och kval där allt kändes bra och jag placerade mig som tvåa upptäckte vi att hojen hade tryckt ur sig vatten men vi trodde det var lugnt jag kunde ju köra på min andra hoj men det visade sig att den hade samma fel!!!! Försökte få tag på reservdelar men det var hopplöst. Fick kontakt med familjen Joensuu som var i Mockfjärd, de erbjöd sig att låna ut en vattenpump  men till finalerna i Sveg hade jag sån tur att jag fick låna störste konkurrenten Norske Henrik  Wahls Honda. Jag får väl vara nöjd med två 4:e placeringar i finalerna i Sveg med tanke på att jag körde på lånad hoj med för mig alldeles för mjuk fjädring. Vi tokpackade och åkte iväg till Mockfjärd och hämtade Joensuus hoj, tokmekade den vattenpumpen och bytte ut min trasiga. När vi ändå var i farten åkte vi förbi RG3 Mats i Orsa och servade fjädringen sen bar det av till Krokom. Äntligen tillbaka på min hoj! Kvalade återigen in som tvåa. Första finalen vann jag, andra finalen kom jag tvåa vilket resulterade i en andra plats totalt i Krokom. Drog vidare till sista deltävlingen, som var i Njurunda. Träningen och kvalet var väl ok jag kom 3:a i kvalet, tyvärr så fanns det förare som genade på ett ställe på banan, tyckte att det var osportsligt och tog upp det med både domare och tävlingsledare.  På finaldagen kändes träningen grymt bra. I första finalheatet låg jag tvåa, tappade ner till tredje, när jag kom in i flytet körde jag upp mig till ledning och skaffade mig en bra lucka och vann. Sista finalheatet kom jag iväg som fyra i starten men redan i andra kurvan var jag uppe på andra plats, övertog ledningen efter bara några varv och höll den in i mål.  Jag blev totalvinnare i Njurunda och även totalvinnare av hela serien i Mx2 JSEB så nu har jag fått min femte Mygga!

             

             Totalmyggan ala 2014

 

 

     5-6/7      Uddevalla GP.

Var nere i Uddevalla och kollade på VM i motocross. Glimmingen som är/var en utav mina favoritbanor hade fåt starten flyttad och ett omvänt varv. Tyvärr hade de planat ut alla hoppen och gjort en i min smak platt och tråkig bana, inga utmanande hopp. Vädret var toppen så banan höll i alla fall bra. Herlings utklassade alla, körde liksom i en egen klass.

             Bästa utsiktsplatsen ifrån husbilstaket.

             

            Kung Herlings

 

 

25/6      Elitserien/Lag-SM i Västerås.

Denna tävling var en kvällstävling som kördes som en sprinttävling dvs en kortad bana och heaten endast 10 minuter, tävlingen var uppdelad i tre block om vardera 3 heat, två förare från vardera lag i varje heat, jag skulle köra två heat i varje block.

Träningen gick bra. I första heatet blev jag påkörd och överkörd i andra böj, jag krigade på men fick ingen bra placering.

Körde tredje heatet i första blocket men fick inte till körningen, hade känningar av foten som hade blivit överkörd. I pausen tog jag av mig stöveln och kollade på foten/tårna såg väl inte så jättebra ut men la på kylbalsam och tejpade för att hålla ihop tårna (vad gör man inte för laget). Vi beslutade att jag bara skulle köra ett heat/block i de resterande blocken. I de andra blocket placerade jag mig bland de sista. Bet ihop allt vad jag orkade i mitt sista heat och placerade mig som 9:a, rullade sedan in direkt till sjukvårdspersonalen som klämde och kände på foten och sa att ledbanden till tå 2 och 3 var uttänjda, förhoppningsvis är inget av, inget kul avslut men de kunde varit värre.

 

 

 

17/6      Min annons i tidningen OFFROAD.

Min annons i tidnigen OFFROAD nr 18, (Juli- Augusti) finns nu ute i handeln, köp den det finns mycket att läsa i den.

 

 

10/6      IFK kliniken Göteborg.

Var på återbesök hos handterapeuten, hon var mycket positiv till mina framsteg när de gäller vinklar och styrka.

Lite besviken blev jag när de ville att jag skulle behålla ortosen i ytterligare ca 3 månader vid körning och mycket tung belastning. 

 

 

    8-9/6       SM i Ulricehamn.

Kände mig lite halvkrasslig tisdag-onsdag och avstog all träning.

Träning/tidskval, det kändes stelt i början, åkte in i bandepån, RG3-Mats ändrade lite på fjädringen fick även tips av pappa och teamchefen Stefan. Drog ut på banan igen och satte några skapliga varv med hyfsade tider. Kvalet, fick en urusel start men avncerade snabbt till topp 15 på första halva varvet, körde sedan upp mig till en 10:e plats. Kände mig ganska nöjd med dagen. Fick se Filip Bengtsson testköra KTM's nya Freeride elhoj, den både såg ut och lät som en leksak.

Finaldagen, träningen kändes ok. Första finalen, fick en urkass start vurpade typ två gånger på första varvet och sådana misstag är svåra att ta igen men kämpade på ändå. Tre varv före mål fick jag i friläge i en utförstrappa där man gärna vill ha gas när man landar, det resulterade i att jag slog bollarna i styret och ramlade. Bröt heatet. Andra finalen började bättre, fick en hyfsad start hängde med bra men tyvärr så kroknade jag totalt och gick in i väggen, bröt även detta heat. 

Just nu känns detta väldigt frustrerande, kommer att lägga om min träningstaktik och se till att jag får mer timmar på hojen och bli fit for fight till SM i Västerås.

 

 

 1/6       Inbjuden till att köra en deltävling i Norges Cup.

Hade tidigare i veckan fått en inbjudan till att köra en tävling i Lier, Norge. Vi kom till Lier sent på fredagkvällen och blev väldigt vänligt bemötta. Banan i Lier är en grus/jordbana. Klubben är ganska ung och allt kändes väldigt fräscht, banan hade ingen bevattningsanläggning men det sköttes galant med stora vattentankar dragna av traktorer.

Träningen kändes bra, banan passade inte riktigt mig men det funkade. Efter träningen alkotestades ALLA förare + förälder till de som var under 16 år.

Kvalheatet kändes hyfsat och det rullade på, slutade som 6:a. Finalheat ett gick halvbra slutade på en 10:e plats. I andra finalheatet fick jag en hyfsad start men i mitten av heatet domnade handen där jag har ortosen av, jag tappade liksom känseln i fingrarna och kunde inte hålla i styret ordentligt så tyvärr tappade jag några placeringar pga det, slutade på en 9:e plats.

 

 

     31/5       Lag SM (Elitserien) i Kil.

Kände mig lite seg på träningen, vet inte om det berodde på pollen eller en lätt förkylning. Eftersom laget enbart hade tre förare anmälda så ville jag inte svika laget. I första heatet kom jag iväg väldigt bra och allt flöt på, kom i mål som 9a. Heat två var en katastrof, ville mycket men det ville ju alla andra också, var av banan, nere i diken mm, slutade på en 23e plats. Heat 3, det gick tungt, får inte till det ordentligt, det känns som att cykla i motvind! Slutar på en 18e plats. Blev trots allt Götas bästa förare i alla 3 heat men är klart missnöjd med min insats, jag vet att jag kan bättre.

 

 

     29/5       Var i Mora och testade ut fjädring.

Var i Mora och testade ut RG3-fjädring med Mats Nilsson. RG3-fjädringen känns riktigt bra och kan nog bli en god konkurrent till Öhlin.

 

 

17-18/5       SM Tibro.

Uppladdningen kändes bra, dock så var banan jätteolik mot vad den brukar vara, de hade lagt på olika materiel på banan, men det var ju lika för alla. Med andra ord så hade vi som tränat på banan tidigare ingen fördel. Träningen var kass jag fick inte till något flyt alls. Frustrerande! I kvalheatet kämpade jag till mig en finalplats. Söndagens finaler vill jag helst bara glömma, men jag knep i alla fall en SM-poäng.

 

 

     10/5       Lag SM (Elitserien) i Linköping.

Det var en grymt kul tävling i ett skitigt Linköping. Tummen höll bra, bara lite svullen efter träning + tre körda heat. Placerade mig som 11-10-20. Det går framåt och det känns bra.

 

 

       5/5       Glädjande besked.

Var på handkliniken i Göteborg. Rehabiliteringen av ledbandet i tummen har gått jättebra och jag har fin rörlighet. De tillverkade en ny ortos för de slits otroligt när man kör cross. Kommer att behöva ha ortosen i en månad till i alla fall.

 

 

    3-4/5       Avstår JSM i Vissefjärda.

Har beslutat att avstå från tävlingen i Vissefjärda för att försöka få min tumme att bli bra. Tränar på som vanligt med mycket cykling, inlinesåkande och crossåkning.

 

 

26-27/4       SM Saxtorp (Landskrona). 

Årets första SM-tävling var på Saxtorp, banan är av en väldigt sandig karaktär som blir stalpig väldigt fort men det är ju lika för alla. Vädret och humöret var på topp, jag       beslutade att provköra i alla fall trots min tumme. Träningen gick hyfsat bra, tidsträningen körde jag bara två varv av för att spara på tummen. Fick en värdelös start i kvalet kämpade mig upp till en 13:e plats och knep då en finalplats. Började känna av tummen lite, hoppades på att den skulle bli bättre till finalerna på söndagen. Finaldagen, träningen kändes OK och jag var  taggad till tusen. Så var det dags för den första finalen, fick ett riktigt bra utsläpp i från grinden, var 8 efter första böj, kämpade på men tappade några placeringar, gick omkull och och slog i tummen lite lätt och beslutade då att jag skulle bryta pågående heat och komma igen i heat två, men tummen svullnade upp så pass att jag inte kunde få på mig mitt ortopediska skydd, så tyvärr var det kört. Det är bara att bita i hop, träna och komma igen.

 

 

    21/4        Påsklovsträning.

Har tränat massor på påsklovet, det känns bättre och bättre i tummen många timmar har det blivit. Snart bär det av ner till plugget i Tibro, hoppas på bra körning i veckan. Nästa helg är första SM-tävlingen.....Jag kommer att vara där med teamet men vi får se om jag kan köra.

 

 

    18/4       Träning.

Rehabiliteringen av ledbandet i tummen går bra, i över en veckas tid har jag succesivt  utökat träningen, började med 10 minuter om dagen, nu är jag uppe i 30 minuter utan att jag får speciellt ont. Crossåkandet har jag varvat med några mil cykling, löpning eller inlinesåkning.

 

 

     7/4         HandCenter i Göteborg.

Var på handkliniken i Göteborg och tog bort gips och stygn. Läkarna var nöjda och tyckte att det såg mycket bra ut. Man tillverkade ett skydd som jag ska ha till en början, jag hade med mig ett styre så att jag kunde få rätt stuk på skyddet. Fick även klartecken att börja köra men avvaktar några dagar med hojåkandet och kör tumövningar ist.

 

 

V 12-14       Träning

              Tränar mycket kondition och bål.

 


    12/3         Operation

              Operationen gick bra, nu blir det gips i några veckor.

 

 

     11/3        Konsultation 

              Konsultation på HandCenter i Göteborg. Helt otroligt fick operationstid redan imorgon.

 


     8/3        Teamträning i Arboga

Var och tränade i Arboga med Teamet, kom fel i stalpen och lyckades ha av ledbandet i tummen.

 

 

  9-15/2       Spanien, Marbella.

Var nere i Marbella igen men denna gång fick jag med mig en förkylning ifrån Sverige, tyvärr blev det inte så mycket körning som jag hade tänkt mig men några timmar blev det.

 

 

  V 1- 2      Spanien, Marbella 

Var nere i Marbella och försäsongstränade, en del banor var helt sanslösa, hårdbanan i Iznate med sina velodromkurvor utan skyddsstaket längs dalgångarna, det gällde att vallarna höll. Favoritbanan var nog den vid Gibraltar en helt otrolig sandbana mycket teknisk. Träningen var fantastiskt bra.